• Wie jarig is trakteert. Emiclaer is alweer 25 jaar

    volgt

Emiclaer bestaat kwart eeuw

AMERSFOORT Winkelcentrum Emiclaer bestaat 25 jaar. In de feestweek van 7 april tot en met zaterdag 14 april wordt dit jubileum uitgebreid gevierd.

Bianca van der Linden-Snel

In de feestweek trakteert het winkelcentrum op leuke evenementen en artiesten. Het begon met het aansnijden van de allergrootste taart van Amersfoort en de Red Carpet show. Op vrijdag 13 april wordt het vanaf 20.00 uur een groot muzikaal feest. De vrolijke DJ/artiest Frank Stardust weet wel hoe hij een feestje moet vieren. Als hoogtepunt zullen de getalenteerde zussen O'G3NE om 21.30 uur aantreden. Op zaterdag 14 april tussen 12.00 en 17.00 uur zullen er veel grote Kids helden te vinden zijn op Emiclaer waaronder Garfield, Buurman & Buurman, Hello Kitty, Shaun het Schaap of Mr Bean en andere superhelden.

25 JAAR Vele ondernemers waagden 25 jaar geleden de eerste stap in winkelcentrum Emiclaer. In deze jaren heeft het centrum zich ontpopt tot een levendig en gezellig winkelcentrum dat van groot belang bleek voor het behoud van sociale structuren en de samenleving. ,,Het heeft in de afgelopen 25 jaar een mooie plek ingenomen in Amersfoort Noord. Tekenend is de verwoording van een meisje dat ik tegen haar moeder hoorde zeggen 'Mama, gaan we naar het kleine stadje waar ze de Emiclaerhof mee bedoelde' zegt Amanda Willemse, eigenaresse van Willemse Schoenen, onderneemster van het eerste uur.

BEGIN Menno Schrijver van Schoenmakerij Schrijver herinnert zich het eerste begin: ,,Het was één grote zandbak. Het was echt afwachten wat het ging worden. In de omgeving was nog bijna niets. De behoefte bleek groot, iedereen kwam hierheen. Jan Jansie van Lichtstudio Emiclaer: ,,De 25 jaar zijn omgevlogen. Het allereerste begin, ik herinner het mij nog als de dag van gisteren. Inmiddels ben ik bezig met de tweede generatie. Eerst de ouders en nu komen de kinderen. Ik ben nog steeds erg blij dat ik deel uitmaak van dit winkelcentrum."

OPTIMISME Petra Glandorf van Femm vult aan: ,,In die 25 jaar waren er ook mindere periodes, crises, een flinke overstroming, tijdelijke leegstand, wisselingen van eigenaren. De ondernemers zijn altijd optimistisch gebleven. Persoonlijke aandacht is in deze tijd van digitalisering heel belangrijk. Emiclaer heeft een bijzonder prachtige plek aan de vijver met nog steeds gratis parkeermogelijkheden. Er zijn vele activiteiten waaronder de bijzondere braderieën op de eerste zondag van de maand.

ACTIEF Keurslager Richard van Norden loopt ook al 25 jaar rond op Emiclaer en beaamt dit: ,,Het centrum kent enthousiaste en actieve ondernemers, een grote verscheidenheid aan winkels en een actieve ondernemersvereniging. Activiteiten die zorgen voor de sociale cohesie in Amersfoort Noord. Emiclaer on Ice en Emiclaer on The Beach werd erg gewaardeerd. Vele bezoekers kijken hier nu al weer naar uit."