• Wouter van Dijk

Failliet Bestax wordt overgenomen door Noot

AMERSFOORT Het failliete taxibedrijf Bestax uit Amersfoort wordt per 1 december overgenomen door personenvervoerder Noot uit Ede. Noot neemt het materieel van Bestax over en hoopt ongeveer vijftig medewerkers een contract aan te kunnen bieden. Dat bevestigt curator Rob Boers.

De directie van Bestax stapte eind oktober naar de rechter om het faillissement van het taxibedrijf aan te vragen. Om de kans op een overname te vergroten, werden wel alle werkzaamheden voortgezet. Tijdens de biedingsprocedure die volgde kwam uiteindelijk Noot als de beste optie uit de bus. „Qua materieel is er niet heel veel om over te nemen, maar wat er is, neemt Noot over. Het één en ander is ook afhankelijk van de opdrachtgevers, of zij ook met Noot in zee willen. Daar is Noot nu volop mee bezig, maar het is altijd afwachten", aldus Boers.

BANEN Toen het faillissement in oktober bekend werd gemaakt, leefden 150 personeelsleden in grote onzekerheid. De chauffeurs raakten hun baan kwijt, maar werkten wel nog door. „Veel medewerkers hebben in de tussentijd hun baan bij Bestax opgezegd en hebben elders werk gevonden". Aan de overgebleven vijftig medewerkers hoopt Noot een nieuwe arbeidsovereenkomst aan te kunnen bieden. „Dat is wel afhankelijk van of Noot de vervoersopdrachten van Bestax mag voortzetten."