• Wytse Engelsma en Fleur Kingmans in hun praktijk.

    Lex van Elten

Fit worden en fit blijven bij FitForum

Advertorial

AMERSFOORT FitForum is al meer dan veertig jaar een begrip in Amersfoort. Sinds februari waait er een frisse wind door het markante pand aan de Marconistraat 44: Wytse Engelsma en Fleur Kingmans zijn de nieuwe eigenaren. Het stel heeft elkaar leren kennen tijdens hun studie aan de internationale school voor fysiotherapie. Engelsma: ,,Na tien jaar in dienst te zijn geweest als fysiotherapeut in Bilthoven kreeg ik samen met mijn vriendin de kans om deze praktijk over te nemen. Een lang gekoesterde wens komt hiermee in vervulling."

BOOTCAMPS Engelsma heeft hockeyers begeleid op topniveau. Bij FitForum kan ook de professionele sporter terecht: ,,Door een abonnement te nemen op de sportschool hier en te gaan sporten wanneer en hoe je dat zelf wil. Sporten kan hier perfect, zonder dreunende bassen en het gevoel te hebben dat je bekeken wordt." Uiteraard kan dit onder professionele begeleiding. ,,Ik bied ook bootcamps aan, lekker in de buitenlucht sporten in georganiseerd verband onder deskundige leiding. Sinds kort maakt ook personalboxing onderdeel uit van mijn aanbod", aldus Kingmans. De praktijk heeft naast de kersverse eigenaren nog meer praktiserende specialisten in huis. Naast reguliere fysiotherapie kunnen mensen terecht voor bekkentherapie, manuele therapie, Parkinson, COPD, claudicatio-intermittens of hartrevalidatie. Tevens geeft FitForum advies op maat wat voeding betreft: ,,Want met sporten alleen ben je er niet!"

AMBITIE De ambitie straalt van het stel af. ,,De afgelopen twee jaar heb ik gewerkt als regiomanager bij een grote fysiotherapiepraktijk en was daar verantwoordelijk voor negen vestigingen", vertelt Kingmans. ,,Dat komt heel goed van pas bij het runnen van deze praktijk. Dat ik die kwaliteit kan combineren met Wytse's kwaliteiten als fysio- en manueel therapeut haalt het beste in ons naar boven."

Het duo heeft met behulp van vrienden en familie een lang weekend hard gewerkt aan het verbeteren van het interieur. Niet alleen is er een moderne ontvangstruimte, maar ook alle behandelruimtes op de begane grond hebben een lik verf gekregen.

VERJONGINGSKUUR Belangrijker nog is dat de praktijk zelf een verjongingskuur heeft ondergaan. ,,Deze plek heeft van oudsher een buurtfunctie. Dat willen we nog meer onderstrepen: ook jonge mensen moeten hier terecht kunnen voor pijnklachten, maar ook om lekker te kunnen sporten en elkaar te ontmoeten." Volgens Kingmans wordt Amersfoort-Zuid steeds jonger: ,,Heel Amersfoort groeit, en al helemaal deze buurt. Het lijkt ons erg gaaf om hier meer jonge gezinnen te ontvangen. Die groei kunnen we goed aan, want we hebben genoeg ruimte hier."

a        [FitForum, Marconistraat 44, Amersfoort, 033-4619702 www.fitforum.nl, info@fitforum.nl