• Fitclub Nederland

Fitclub opent vestiging in Amersfoort na crowdfundingactie

AMERSFOORT Fitclub Nederland heeft 135.000 euro opgehaald bij het publiek via Knab Crowdfunding. Op dit moment wordt er door Fitclub Nederland op diverse locaties in bestaande sportscholen lesgegeven. Voor de volgende stap van de onderneming wordt er nu een eigen vestiging in Amersfoort (industriegebied De Hoef) geopend. De financiering bij Knab Crowdfunding wordt hiervoor benut.

TRAININGEN Fitclub Nederland verzorgt sinds 2013 Personal Trainingen voor individuen en kleine groepen (4 tot 8 personen). Op dit moment worden de trainingen gegeven op de locatie van bestaande sportscholen (Basic Fit en andere concepten). De onderneming is gestart door Jairo Birsak en Joel Helms. Fitclub Nederland werkt met vaste programma's. De lessen en programma's worden door Jairo en Joel en twee medewerksters gegeven. Deze dames geven diverse lessen en sinds 2016 is er ook een aparte Ladies Fitclub als merk neergezet.

Jairo (37) en Joel (36) hebben zeer ruime ervaring binnen de personal trainer branche en hebben de onderneming in haar relatief korte bestaan tot een zeer goedlopende business weten neer te zetten. Jairo houdt zich voornamelijk bezig met sales en financiën, terwijl Joel zich voornamelijk bezighoudt met het maken van programma's en promotiematerialen.

Jairo: ,,Zelf ondernemen zit echt in mij bloed. Na tien jaar in de financiële wereld ben ik een eigen winkel in drogisterijartikelen gestart. Daarna ben ik storemanager bij KPN geworden. In de zomer van 2014 heb ik mijn baan bij KPN opgezegd. Tijdens mijn baan bij KPN was ik parttime al bezig met het geven van personal trainingen in de avonduren. Vanuit die ervaring is Fitclub Nederland ontstaan. Het gaat ontzettend goed met ons bedrijf. Nu zijn we toe aan een eigen vestiging. Daar gaan we het merk Fitclub Nederland verder uitbouwen."

Joel: ,,Eerder heb ik 6 jaar gewerkt voor verschillende zorginstanties als coach en persoonlijk begeleider. Hier was hij verantwoordelijk voor het coachen en begeleiden van jongeren en ouderen en het opzetten van een gezond beweeg initiatief. In deze periode ben ik me ook gaan ontwikkelen als personal trainer en mental coach. Het is heel gaaf om te ondernemen. En mooi om te zien dat de klanten van Knab ook geloven in ons bedrijf."

Remko Jansen van Knab Crowdfunding: ,,Door een eigen vestiging naast het huidige businessmodel te openen kunnen ze de onderneming naar het volgende niveau tillen. Tevens willen ze in de toekomst deze eigen vestiging gebruiken als 'conceptstore', als voorbeeld voor andere vestigingen en mogelijk als kickstart van een franchiseconcept. Knab Crowdfunding is voor deze ondernemers in beweging een extra steun."

De looptijd is 60 maanden met een lineaire maandelijkse aflossing. De rente bedraagt 8% gedurende de gehele looptijd.

Via Knab Crowdfunding kunnen ondernemers en investeerders elkaar helpen. Ze komen met elkaar in contact als ondernemers op zoek zijn naar een snelle en gedegen financiering om hun groeiplannen te realiseren.

Op de foto: Jairo Birsak