• Gemeente Amersfoort

Foodcourt op bedrijventerrein De Wieken bijna klaar

AMERSFOORT Het nieuwe foodcourt in Amersfoort is bouwkundig opgeleverd. Met de komst van de vier restaurantpaviljoens en later dit jaar een brandstofverkooppunt, is de ontwikkeling van het entreegebied van bedrijventerrein De Wieken compleet.

Aan de snelweg A28 in de hoek van de Wiekenweg, Energieweg en Hogeweg komen vier restaurantpaviljoens, namelijk een McDonald's, Subway, Kentucky Fried Chicken en Shabu Shabu. Voor een vijfde gebruiker van dit complex is nog ruimte.

OVERDRACHT Op woensdag 22 mei was de officiële overdracht van de gebouwen aan de gebruikers. Zij zijn direct gestart met de inrichting van hun panden. Begin juli zal de eerste gebruiker van het foodcourt zijn deuren openen voor het publiek.

DUURZAAM Bouwbedrijf Reggestede Projecten BV uit Lochem heeft zoveel mogelijk duurzame materialen gebruikt, zoals aluminium en andere onderhoudsarme elementen. Het regenwater wordt opgevangen en op locatie in de bodem geïnfiltreerd. Verder zal de McDonald's geen gas gebruiken. Bij het foodcourt is een parkeerplaats aangelegd voor zo'n 160 auto's. In de retentievijver aan de A28 staat een attentiemast, waar binnenkort de gebruikers van het foodcourt reclames op aanbrengen.

LAADPUNT Het nieuwe brandstofverkooppunt, met OK Nederland als uitbater, wordt naar verwachting dit jaar in aanbouw genomen en zal dan zo snel mogelijk de eerste klanten verwelkomen. Naast de bekende fossiele brandstoffen zal hier ook duurzame diesel worden verkocht en komt er een laadpunt voor elektrische auto's.