'Gratis parkeren' in centrum Amersfoort

AMERSFOORT Bezoekers van het centrum van Amersfoort kunnen zaterdag 7 mei gratis parkeren in twee locaties van ParkBee. Daarvoor moeten mensen zich registeren op de website van het bedrijf. Het gaat om parkeergarages van bedrijven die anders leeg blijven staan, aan het Piet Mondriaanplein 59 en aan de Stadsring 15.

Normaal gesproken hanteert ParkBee tarieven van 1,50 euro per uur of maximaal 10 euro per dag in de garages van ParkBee. ,,Een stuk goedkoper dan de nabijgelegen parkeergarages of op straat parkeren, zegt Wouter de Bruijne, Commercieel Directeur van ParkBee. Hij legt uit waarom je bij ParkBee goedkoper uit bent: ,,Wij gebruiken parkeerlocaties van bedrijven die over-capaciteit hebben of parkeergarages die 's avonds en in het weekend juist leegstaan. Door het gebruik van de Parkmobile App hebben we weinig vaste kosten en kun je gemakkelijk de slagboom openen."

Het idee om private parkeergarages te benutten, komt van de twee oprichters die twee jaar geleden opmerkten dat hun parkeerplek op kantoor 's avonds en in het weekend altijd leegstond. Met ParkBee bieden zij een oplossing voor het parkeerprobleem in drukke steden. ,,Niet alleen zoeken mensen zo minder lang naar een parkeerplek, maar ook de CO2 uitstoot wordt aanzienlijk gereduceerd. Er hoeven minder nieuwe parkeergarages te worden gebouwd. Daarbij, een gemiddelde bestuurder spendeert al snel 15 minuten aan het zoeken van een parkeerplek. Dat kost niet alleen geld en tijd, maar het zorgt voor veel CO2 uitstoot in de dichtbevolkte steden.''