• Koen van Weel

Gratis training 'Digitaal veilig' voor ondernemers

AMERSFOORT Cybercriminelen hebben het steeds vaker gemunt op ondernemers onder andere via phishing mail, het hacken van systemen, identiteitsfraude of gijzelsoftware. Uit onderzoek blijkt volgens de gemeente Amersfoort dat maar liefst één op de vijf ondernemers in 2018 slachtoffer is geworden van cybercrime. Deze vorm van criminaliteit heeft vaak een enorme impact voor een ondernemer en zijn onderneming. Om ondernemers tegen cybercrime te beschermen organiseert de gemeente samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en het Platform Veilig Ondernemen (PVO) op woensdagavond 2 oktober de gratis training cybercrime 'Digitaal veilig'.

Tijdens deze training neemt cybersecurity expert Luc Pluimakers deelnemers mee in de wereld van digitale bedreigingen en geeft bruikbare tips waarmee ze op deze avond direct mee aan de slag kunnen. Ook zijn studenten aanwezig die kunnen helpen met het digitaal beschermen van de onderneming.

Burgemeester Lucas Bolsius geeft een welkomstwoord, de politie speelt een rol en een slachtoffer komt aan het woord. Aanmelden kan via Gaby de Ruiter, adviseur lokale veiligheid CCV: gaby.deruiter@hetccv.nl. De bijeenkomst vindt plaats in Amersfoort.