• Autoverzekering.nl

Grote verschillen in premies voor auto's in Amersfoort

Advertorial

Vergelijkingssite autoverzekering.nl heeft onderzocht dat het verschil dat een verzekerde gemiddeld kwijt is aan zijn premie kan oplopen tot 210 euro per jaar. Autobezitters in achtereenvolgens de Berg, de binnenstad en het Soesterkwartier zijn het minste kwijt aan hun verzekering. In Randenbroek, het Leusderkwartier en Kruiskamp moet dieper in de buidel worden getast.

De vergelijkingssite onderzocht wat een 43-jarige bestuurder van een Volkswagen Golf met vijf schadevrije jaren in verschillende buurten in de stad betaalt voor een WA-, WA beperkt casco- en WA volledig cascoverzekering. Om de premie te bepalen, is het gemiddelde berekend van de drie goedkoopste verzekeringen voor deze persoon.

Autobezitters die kiezen voor een WA volledig cascoverzekering in Randenbroek zijn het duurst uit. Zij betalen gemiddeld 1034 per jaar aan hun autoverzekering.

Risicoprofiel

Verzekeraars maken per wijk een risicoprofiel waarop de premie gebaseerd wordt. Is het een wijk met veel criminaliteit of veel schademeldingen? Dan krijgt de postcode van dat gebied een stempel met verhoogd risico.

Voor Kruiskamp en het Leusderkwartier geldt dat hier gemiddeld meer criminaliteit voorkomt in de vorm van woninginbraken. Dit risico wordt gecompenseerd met de verhoogde premie en dit zien de bewoners met een auto terug op hun rekening.

Besparen

Het is zo dat de verzekeringspremies flink stijgen, maar er is iets wat je kunt doen om kosten te besparen: je kunt meerdere autoverzekeraars onafhankelijk vergelijken en proberen de beste deal te vinden voor jouw persoonlijke situatie.