• Herman Beens, de winnaar in 2016.

    OnderNamen Amersfoort

Herman Beens wint De Gouden Parel

AMERSFOORT Ten overstaan van ruim tweehonderd ondernemers is Herman Beens maandag uitgeroepen tot Amersfoortse Ondernemer van het Jaar 2016. Hij wint daarmee de Gouden Parel, de bijbehorende erkenning. Dit alles vond plaats tijdens de eindejaarsbijeenkomst bij Kees Smit Tuinmeubelen. Het ondernemersduo Rob Jansen & Arjan van Asselt en Pieter Aalbers werden respectievelijk tweede en derde.

,,Ik vind het ontzettend bijzonder om hier te mogen staan'', waren de eerste woorden van Herman Beens. ,,Ik zeg altijd, speeches moeten niet te lang zijn dus ik laat het hierbij. Dank jullie wel en dank voor het vertrouwen.''

Een uitspraak van een man die liever niet in de schijnwerpers staat, maar wel betrokken is bij veel initiatieven die hij belangeloos ondersteunt. Dit jaar nam Beens na dertig jaar afscheid bij VBC Notarissen. ,,Terug naar het ondernemen'', was hierbij zijn belangrijkste afweging. Hij begint een eigen kantoor, kleinschalig en persoonlijk. Beens wil zich vooral op het persoonlijke advies en op kleinere zaken richten. Naast dit alles heeft hij dit jaar ook nog eens de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort ontvangen.

Na de spannende voorverkiezing, waarin het vooral draaide om het vergaren van zo veel mogelijk stemmen, brak voor de drie genomineerden een spannende avond aan. Casper Jones van VBC Notarissen was gekoppeld aan de verkiezing om toe te kijken op een eerlijk verloop. Op het podium gaf hij nogmaals zijn veto omtrent de uitslag.

OnderNamen Amersfoort organiseert elk jaar de verkiezing omtrent de ondernemer van het jaar: de Gouden Parel Amersfoort. Jaarlijks publiceert het magazine een lijst van 50 ondernemers die zich in het voorbije jaar op positieve wijze hebben onderscheiden. De verkiezing van dit jaar is in oktober gestart met een grote rondvraag onder Amersfoortse ondernemers, met een oproep tot het aandragen van genomineerden. Hieruit is een top- 3 ontstaan. ,,Zij worden als 'pareltjes' betiteld, omdat ze uitblinken in hetgeen wie ze zijn en wat ze doen'', aldus uitgever Danny Rietveld.