• Rudy van den Berg en Chantal Ruijter helpen mensen bij de inrichting van hun huis.

    Lex van Elten

Hulp bij woninginrichting

AMERSFOORT Wie zijn of haar huis wil inrichten of iets aan de inrichting wil verbeteren weet hoe lastig dat kan zijn. Binnenspecialist Van den Berg heeft daar de oplossing voor. Aan hun vestigingen in heel Nederland hebben zij nu ook een winkel aan de Kamp 82 toegevoegd.

Lex van Elten

,,Nu ik verantwoordelijk ben voor deze winkel aan de Kamp, komt een droom uit, want ik ben hierdoor persoonlijk betrokken bij het hele proces van idee tot uitvoering." Aan het woord is Rudy van den Berg: ,,Elk vloertype heeft zijn eigen kenmerken, van PVC tot houten vloeren."

Van den Berg heeft jarenlange ervaring als stoffeerder, en dat is te merken: ,,We zijn niet voor niets exclusief dealer van diverse kwaliteitsmerken, wij beschikken namelijk over de vereiste vakkennis en kunnen daardoor goed adviseren."

VAKMENSEN Niet alleen met het assortiment vloeren biedt het bedrijf expertise, ook voor bijvoorbeeld de montage en bediening van raambekleding heeft Van den Berg vakmensen in huis. Daar zitten monteurs bij die zich vooral bezighouden met shutters maar ook elektriciens die gespecialiseerd zijn in 'domotica': ,,Tegenwoordig is het bedienen van gordijnen, duettes en verlichting met je smartphone helemaal hip. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig instellen dat de raamdecoratie rond zonsondergang naar de avondstand gaat, of juist andersom in de ochtend."

De uit Barneveld afkomstige ondernemer is trots op zijn samenwerking met de Binnenspecialist: ,,We beschikken nu over een groot netwerk van vakmensen die bovendien regelmatig worden bijgeschoold."

THUIS Woningstoffeerders zijn er wel meer. Wat de winkel bijzonder maakt, is dat je je meteen thuis voelt. Verantwoordelijk hiervoor is Chantal Ruijter: ,,Behalve adviseren, willen we onze klanten ook inspireren. Tijdens een kopje koffie kunnen mensen kennis maken met de nieuwste trends."

Dat blijkt onder meer uit de vele 'moodboards' in de winkel waarop verschillende woonstijlen overzichtelijk gemaakt worden. Ook zijn er stalen te zien van gordijnen en vloeren in alle soorten en maten. ,,Mochten klanten het lastig vinden om een keuze te maken dan komen we ook bij de klant thuis. Een stylist kan nét even een frisse blik op je interieur werpen", vertelt Ruijter. ,,Dit zijn typisch zaken die je online nou eenmaal niet voor elkaar krijgt. Neem ook het inmeten. Dat laten we aan onze experts over zodat we zeker weten dat alles tot op de millimeter op maat is."

Wanneer de klant het eens is met het advies en de offerte zetten ze alles in gang. Het spreekt voor zich dat de Binnenspecialist ook het hele besteltraject op zich neemt en zelfs na oplevering klaar staat voor de klant. ,,Vanaf het moment dat een klant de winkel in loopt voor inspiratie tot een compleet opgeleverde kamer: we regelen het allemaal graag!"

a        [Binnenspecialist van den Berg, Kamp 82, 033-4801379, vandenberg@binnenspecialist.nl, www.binnenspecialist.nl