• De nieuwe showroom is onlangs feestelijk geopend.

    Nadine van Spanje

Inspirerende showroom Fijri

AMERSFOORT In 2016 brandde het pand van Fijri Interieurbouw op de Hoef volledig uit. Deze nachtmerrie gaf de eigenaren Henk van de Fijnegeer en Peter de Ridder uiteindelijk nieuwe kracht en inspiratie. Deze inspiratie heeft geresulteerd in de inrichting van het mooie nieuwe pand aan de Basicweg 21. Op 11 mei 2018 was de opening van de smaakvolle showroom.

Bianca van der Linden-Snel

Vanaf 2006 is Fijri Interieurbouw een bekende speler op de interieurmarkt. Ze onderscheiden zich doordat ze zowel voor particulieren als voor bedrijven in heel Nederland maatwerk leveren. Zo worden onder andere keukens, kasten, badkamermeubels, tv-meubels, kamer en suites of zakelijke interieurs in de werkplaats geheel op maat gemaakt. De mogelijkheden zijn oneindig. Al vele mooie maatwerk projecten in de regio heeft Fijri Interieurbouw op hun naam gezet. Ze leveren aan particulieren, winkels, kantoren of aan de horeca. Dit kan op basis van eigen ideeën, een door hen gemaakt ontwerp of in samenwerking met een architect. Ze vertalen specifieke wensen naar maatwerk meubels en interieur en streven altijd naar de hoogste kwaliteit.

SHOWROOM Rick van de Fijnegeer laat met trots de nieuwe showroom zien: ,,Sinds juli 2017 zitten wij hier nu, in dit prachtige pand, op deze mooie locatie. Deze inspirerende showroom is in mei geopend. De vloer, de warme uitstraling, alles is op elkaar afgestemd, het klopt nu gewoon. Er staan tafels van Zwaartafelen en de aankleding is gedaan door interieurstylist By Thimble. Op afspraak kunnen wij uitgebreid alle mogelijkheden bespreken, laten zien en voelen. Bij keukens is er zoveel mogelijk. Er zijn vele verschillende keukenbladen, greepjes, profielen en materialen. En denk hierbij aan lades in lades. En wat bijzonder is, de mensen kunnen vanuit de showroom onze werkplaats bekijken. Zo zie je gelijk waar de keuken wordt gemaakt."

ONTWERP De eigenaren zitten niet in het beste pak op kantoor. Het zijn praktijkmensen die zelf met veel plezier elke dag meewerken, ondanks dat het bedrijf behoorlijk gegroeid is in de loop der jaren. De eigenaren zijn met zijn tweeën begonnen maar inmiddels is er een team van zestien collega's en vele ingehuurde zzp-ers. ,,Wij zijn er voor iedereen en leveren nog steeds dezelfde goede service. Eigenlijk is het bedrijf groot geworden door klein te blijven. Iedereen doet waar hij of zij goed in is. Daarbij maak ik de ontwerpen door middel van een 3D tekening. Het idee van de klant werk ik uit zodat hij of zij ziet hoe de keuken er uiteindelijk thuis uit komt te zijn. Daarbij houd ik rekening met de kleur van de vloer, de muur en alle afmetingen. Dat is heel levensecht en het geeft de klant een beter beeld van de mogelijkheden in de ruimte. Uiteindelijk wordt het ontwerp een product in onze eigen werkplaats. Wij maken mooie dingen, dat is wat ons vak zo mooi maakt", zegt Van de Fijnegeer.

a        [Fijri Interieurbouw, Basicweg 21 Amersfoort, www.fijri.nl, 033-45430074.