• Bij restaurant 't Lieve Vrouwtje wordt een gevarieerd menu aangeboden.

    Arjan Klaver

'Joie de vivre' bij 't Lieve Vrouwtje

Advertorial

AMERSFOORT Gegrilde bavette, rouleau van kip en bavarois van makreel. Dit zijn totaal verschillende gerechten maar stuk voor stuk wel op de Franse leest geschoeid. En dat is ook precies waar het in de Franse keuken om draait. Alle klassiekers worden perfect uitgevoerd in combinatie met de juiste ingrediënten, vers Turks brood, een lekkere fles Zuid-Afrikaanse wijn en goed gezelschap. Dit is 'joie de vivre pur sang' in 't Lieve Vrouwtje.

Arjan Klaver

,,Kennis, ervaring en liefde voor het vak worden ingezet om het iedereen naar de zin te maken, waarbij we een gevarieerd menu aanbieden. Op ons menu kunt u zeker iets naar uw smaak vinden", opent gastheer Fethi Killi. ,,In onze keuken maken wij gebruik van verse producten, veelal biologisch. Ook bieden wij met trots producten aan uit de regio."

CONCEPT Wie van gezellig tafelen houdt en gerechten wil delen, zal ongetwijfeld dit restaurant op zijn of haar kaart hebben staan. Zo biedt dit restaurant het concept 3 x 3 menu waarbij de gast negen gerechten deelt met de tafelgenoten. ,,Het concept is een combinatie van de Spaanse en Franse keuken", vult Killi aan. Hij is vanaf 2015 eigenaar van Restaurant 't Lieve Vrouwtje dat gesitueerd is aan één van de gezellige pleinen van de stad. Vanaf het terras heeft de gast uitzicht op de Onze Lieve Vrouwetoren.

,,Het nieuwe concept houdt in dat er per gang - voor-, hoofd- en nagerecht - drie gerechten per tafel worden geserveerd. Vervolgens kunnen de tafelgenoten zelf de gewenste hoeveelheid van het gerecht afscheppen en op een eigen bord leggen Het 3 x 3 menu is uiteraard ook te bestellen door een groep. Dan maak ik de gerechten wat groter. Met dit concept wil ik mijn gasten van mijn uitnemende Franse keuken later proeven. Dat is altijd mijn doelstelling geweest. De gast heeft keuze uit vlees- of visgerechten."

SMAAKSENSATIES ,,Maar ook de vegetariër kan volop van onze smaaksensaties genieten. En over smaaksensaties gesproken. We hebben een uitgebreide wijnkaart met interessante en smaakvolle wijnen uit Chili, Zuid-Afrika en Australië. Wijnen die ik heb geselecteerd voor mijn gasten. Voordat de avond valt heb ik een aantal wijnflessen ontkurkt om de wijnsensatie voor onze gast verder te versterken. En sfeer krijgt een extra accent tijdens de zwoele avonden. Dan serveren we de maaltijden ook op het terras."

LUNCH ,,Maar dat geldt niet alleen voor het diner. Ook de lunch kan bij ons gebruikt worden. De soep wordt geserveerd met stukjes boerenbrood en gerechten als pulled pork en uitsmijter combineren we met een warm wit of bruin broodje."

,,Overdag kan een heerlijke, voedzame lunch gecombineerd worden met een stadstour in een tuk, een stadswandeling, rondvaart of een torenbeklimming. Wij zijn 7 dagen per week geopend. Elke dag vanaf 11.00 uur."

a        ['t Lieve Vrouwtje, Lieve Vrouwestraat 19, 3811 BP Amersfoort, Tel. 033-4614502, reservering@lievevrouwtje.nl