• Voor een lekker wijntje wordt samengewerkt met Astrid Joosten en Thérèse Boer.

    Keurslager Jansen

Keurslagerij Jansen vooral eetwinkel

Advertorial

AMERSFOORT Van Harlingen tot Renesse en van Den Haag tot Amersfoort, elke Keurslagerij voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Je kunt dus spreken van een betrouwbare schakel binnen de voedselketen. Kwaliteit moet natuurlijk wel lekker smaken. Alleen Keurslager Jansen maakt van alle 463 aangesloten winkels een uitzondering. „We zijn geen Keurslagerij maar vooral een eetwinkel."

Arjan Klaver

Dit zegt Pieter Jansen. Zijn slagerij is een familiebedrijf dat 54 jaar geleden neerstreek in de stad van de Keientrekkers. In 1989 is hij een onlosmakelijk onderdeel van het gezellige winkelcentrum op het Euterpeplein.

,,Zowel in onze winkel als op onze website verwennen we onze klanten", opent Jansen, terwijl hij de hamburgers maakt van de zogenoemde dubbeldoelkoe. „Bij ons kun je terecht voor het beste vlees en de lekkerste vleeswaren. Op onze site maar ook hier in de winkel die we kortgeleden fors hebben opgefrist, kan de klant een 'kijkje nemen in onze keuken' en onze kennis en passie voor het slagersvak ontdekken. Je zult zien dat we altijd iets meer te bieden hebben. Zoals het 'n vakman betaamt, staat bij ons de zorg voor de beste kwaliteit vlees hoog in 't vaandel. Daarom houden we de inkoop van ons rund- , lams- en varkensvlees graag in eigen hand. Dit vlees voldoet aan speciale eisen op het gebied van afkomst, voeding, gezondheid en welzijn. Hierdoor weet je dat je bij de Keurslager altijd verzekerd bent van een veilig en vertrouwd stukje vlees. Dat geldt ook voor kip en kalkoen, alle huisgemaakte salades en de Belgische paté. Bij ons draait alles om smaak, daarnaast staat dierwelzijn hoog in ons vaandel."

Wat Jansen Keurslager zo uniek maakt is de uitgedokterde wijnspijscombinaties. Hij werkt samen met de webwinkel van televisiepersoonlijkheid Astrid Joosten en Thérèse Boer van restaurant De Librije. „Beiden zijn vinoloog", vervolgt Jansen. „We onderhouden een prima samenwerking. Via mijn website kunnen de mensen de top 10 van de wijnen bestellen die speciaal zijn geselecteerd door Astrid en Thérèse. Maar ook hier in de winkel toon ik de top 10 van het assortiment. Er kan per fles besteld worden. De wijnen worden aangeboden rond de tien euro. En natuurlijk heb ik als slager een aantal interessante suggesties. Voor een kogelbiefstukje is de Syrah Prestige aan te bevelen en een stoofschoteltje vereist op zijn beurt weer een wat pittige wijn bijvoorbeeld de Tempranillo. We hebben hier ook één van de beste Chardonnay's in huis: de Villa Blanche. Een wijn uit de mondiale top vijf. Ideaal te combineren met wit vlees als varkenshaas en kip."

Ondertussen is Jansen klaar met de hamburgers van de dubbeldoelkoe. „Na hun melkproductieve leven krijgen deze koeien nog een all-inclusive vakantie van drie maanden. Zij worden gevoerd met een uitgebalanceerd dieet dat zorgt voor een goede spier- en vetaanzet en een constante kwaliteit vlees."

a [Keurslager Jansen, Euterpeplein 48, Amersfoort, 033-4726329, keurslagerjansen@gmail.com, www.jansen.keurslager.nl