• De Minecraft bouwwedstrijd is enorm populair.

    Henry Krul

Kinderzomeractiviteiten

Advertorial

De kunstbrouwerij is een onderdeel van Scholen in de kunst. In schoolvakanties en op zondagmiddagen organiseren zij workshops voor kinderen en jongerenKomende zomervakantie heeft de kunstbrouwerij op locatie Eemplein een uitgebreid programma voor kinderen van twee tot vijftien jaar. Zo maken de kinderen op één dag kennis met hun creativiteit door dans, theater, muziek en techniek. Ook voor de rest van het jaar heeft Scholen in de Kunst een volledig creatief cursusaanbod.

Bianca van der Linden-Snel

In de laatste week van de zomervakantie, van 20 tot en met 24 augustus staan de deuren wagenwijd open. Gedurende deze weken kunnen kinderen voor een kleine bijdrage kennis maken met een creativiteit. Voor een aantal workshops kan er gebruik worden gemaakt van de zomerpretpas die in sommige wijken ter beschikking is gesteld.

POPULAIR
De drijvende kracht achter het bedenken van de creatieve workshops is Nienke Smit, coördinator van de Kunstbrouwerij: ,,Dit jaar is het aanbod nog uitgebreider. Ik kijk naar wat er populair is en verpak dit in een workshop met een creatief tintje. Daar is uiteindelijk een hele leuke en creatieve agenda uit voort gekomen. Ja, ik ben er stiekem wel trots op."

KLEINTJES
,,Dit jaar is er voor het eerst een peuterworkshop, vanaf twee jaar; dansen en muziek maken samen met je peuter. Voor kinderen vanaf vier jaar zijn er workshops knutselen, dansen en muziek maken. Vanaf zes jaar kun je denken aan de workshops; droomkastelen tekenen, unicorns of een regenboog gymtas maken a la Jill. Timmer je eigen flipperkast of zingen en dansen als dappere piraten of prachtige prinsessen. Er is voor ieder wat wils" vult Smit aan.

FORTNITE
De meeste ouders kunnen er niet meer omheen. Het computerspel Fortnite is razend populair bij kinderen. De kunstbrouwerij heeft voor kinderen vanaf acht jaar een ontzettend leuke workshop namelijk, maak je eigen hilarische Fortnite dans-gifje. ,,Wij denken dat dit een schot in de roos is."

ACHT PLUS
Vanaf acht jaar zijn er meerdere leuke workshops te volgen. Zoals de kliederworkshop; maak je eigen verf van melk en eieren. En de kleine stoere racers kunnen meedoen met het maken van een animatiefilm met de moves van Max Verstappen. Musicalsterren worden ontdekt bij het maken van de musical De Gelaarsde Kat. Lachend vult Nienke Smit aan: ,,Dat dat binnen één dag kan, is in voorgaande jaren al gebleken. Kinderen hebben zoveel creativiteit in zich. Het is heel gaaf om te zien dat ze in één dag een volledige musical kunnen maken, compleet met outfit, zang en dans."

MINECRAFT
Vorig jaar was het een groot succes, de Minecraft bouwwedstrijd. Dit jaar staat dit succesnummer dan ook weer op de agenda. ,,De kinderen mogen dit jaar de gaafste versie van het Bosbad bouwen. De eerste inschrijvingen zijn al binnen. Er schijnen zelfs al kinderen thuis te trainen voor deze wedstrijd. Ook leuk, er zijn zelfs vrijkaartjes ter beschikking gesteld door het Bosbad", aldus Smit.

TIENERS
Aan de tieners is uiteraard ook gedacht. Zij kunnen hun creatieve vaardigheden kwijt in de workshop; produceer je eigen digitale muziek. Of ze kunnen zich storten op de High School Musical.

Voor echte enthousiastelingen is er de vijfdaagse theaterweek die wordt afgesloten met een officiële eindpresentatie. In de workshop ontwerp en bouw je eigen telefoonhoesje ga je naar huis met een echt telefoonhoesje a la Jill. Het spannende improvisatietheater heeft nog ruimte voor groepen van twaalf en veertien plus.

SPECIALE KINDEREN
Voor kinderen met een beperking is er op 21 augustus van 10:00 uur tot 12:00 uur een laagdrempelige sportieve en creatieve workshop. Voor een kleine bijdrage kunnen zij, onder ouderlijke begeleiding, meedoen.

SCHOLEN IN DE KUNST
Scholen in de Kunst heeft naast de hoofdlocatie op het Eemplein een vestiging in Hoogland, Leusden en Vathorst. Op de website is het complete cursusaanbod voor jong en oud terug te vinden op de verschillende locaties. Van schilderen tot dansen, van theater, muziek tot tekenen.

Scholen in de Kunst zoekt daarnaast altijd naar initiatiefrijke Amersfoorters. ,,Heb je een creatief idee, loop gerust binnen. Wij hebben de faciliteiten en materialen om ideeën tot stand te laten komen" zo sluit Smit af.

a        [Scholen in de kunst, Eemplein 1138, 3800 BC Amersfoort, 033-4673473, www.kunstbrouwerij.nl, www.scholenindekunst.nl, nienkesmit@scholenindekunst.nl