King of the Ribs in top-10 Beste Leerbedrijf Horeca

AMERSFOORT King of the Ribs in Amersfoort is genomineerd bij de laatste tien van de verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca 2015. Dat is maandag 30 november bekendgemaakt. Van de 105 genomineerde horecabedrijven in Nederland behoorden de Utrechtse restaurants Vroeg in Bunnik en Balijepark in De Meern ook tot de laatste tien.

De Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca is in het leven geroepen om leren in de praktijk te stimuleren en de waarde van leerbedrijven en leermeesters voor de horecasector onder de aandacht te brengen. De afgelopen weken konden docenten, leermeesters en leerlingen hun beoordelingen geven over de genomineerde leerbedrijven. Daaruit is de Top 10 voortgekomen. Deze bedrijven krijgen nu bezoek van een commissielid, dat op basis van een gesprek en checklist advies zal uitbrengen aan de Commissie Beste Leerbedrijf Horeca. Deze commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de sociale partners, het onderwijsveld, SBB, SVH en de winnaars Beste Leerbedrijf Horeca 2013 en 2014.

De Top 3 is bekend op maandag 14 december, waarna de gehele commissie deze bedrijven zal bezoeken om de winnaar te bepalen. Het winnende leerbedrijf wordt bekend gemaakt op 12 januari 2016 tijdens de horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam. De winnaar krijgt een opleidingsbudget van 1000 euro en mag een dag meelopen met een SVH Meester. Bovendien mag het leerbedrijf een persoon afvaardigen in de nieuwe branchevaststellingcommissie en zo samen met andere grote branchepartijen een belangrijke stempel drukken op het vaststellen van de kwaliteitsstandaarden in de horecabranche.

De Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca dit jaar wordt voor het eerst georganiseerd door SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). Directeur Ricardo Eshuis: ,,Leermeesters zijn onmisbaar voor het opleiden van jongeren die de horeca in willen. Daarom past deze verkiezing zo goed bij SVH, want het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca is ons belangrijkste doel." SVH wil de verkiezing verder uitbouwen en leermeesters en leerbedrijven een podium bieden om hun belangrijke en onmisbare werk aan de branche te tonen. Meer informatie over de verkiezing op www.besteleerbedrijfhoreca.nl.