• Marieke Lucas

Kookcompetitie voor kinderen bij Resto VanHarte

AMERSFOORT Maandag 16 november start bij Resto VanHarte Amersfoort een serie kookwedstrijden voor kinderen in samenwerking met de Rabobank Amersfoort Eemland. Er zijn drie voorrondes en woensdag 13 januari is de finale. Resto VanHarte is een ontmoetingsplek voor jong en oud met lekkere, gezonde maaltijden. Dé plek om buurtgenoten en wijkorganisaties te leren kennen.

Alle kinderen van 8 tot en met 14 jaar kunnen meedoen aan de kookcompetitie. Iedere avond nemen drie teams het tegen elkaar op en de vierde avond is de finale. Dan komen de winnende teams van de drie voorrondes tegen elkaar uit. Ieder team staat onder begeleiding van een Rabobankmedewerker en er zijn professionele koks aanwezig. Er wordt gekookt voor de gasten van Resto VanHarte en de jonge koks eten natuurlijk ook zelf mee. Ouders, broertjes, zusjes en opa's en oma's zijn van harte welkom om aan te schuiven. De eerste voorronde is op maandag 16 november, de volgende op woensdag 2 december, de laatste op woensdag 16 december en de finale op woensdag 13 januari.

AANMELDEN Deelnemende kinderen kunnen zich aanmelden via p.hugen@restovanharte.nl. Het koken begint iedere keer om 15.30 uur. Om 20.00 uur is het diner afgelopen. Resto VanHarte zit in Praktijkschool Accent, aan de Wiekslag 50, in de wijk Liendert.

De kinderen die meedoen eten kosteloos mee, volwassenen schuiven deze avond aan het driegangendiner voor 4 euro, overige kinderen betalen 2 euro. Reserveren kan via www.restovanharte.nl of tel. 0900-9003030 op werkdagen tussen 9.00 en 12.30 uur. Inloop vanaf 17.30 uur, het diner start om 18.00 uur.

RESTO VAN HARTE Resto VanHarte is het gezellige buurtrestaurant voor jong en oud. Bij Resto VanHarte staat een lekkere, gezonde maaltijd op het menu voor weinig geld. Tegelijkertijd kun je bijpraten met buurtgenoten en ontmoet je allerlei mensen uit de wijk. Regelmatig schuift er een buurtprofessional aan, zoals de wijkagent, en geven wijkorganisaties uitleg. Ook worden er speciale thema-avonden georganiseerd. Resto VanHarte biedt vrijwilligers en stagiairs kansen om aan het werk te gaan.