• ANP Foto

Leapp failliet; Amersfoortse vestiging blijft gesloten

AMERSFOORT Voor een tweedehands iPhone of MacBook kunnen Amersfoorters niet meer terecht bij Leapp. Leapp, verkoper van refurbished Apple-producten, is op 8 juni failliet verklaard. Als gevolg van het faillissement blijft de vestiging in Amersfoort aan de Utrechtsestraat voorlopig dicht.

Ook de nadere vestigingen en de webshop blijven tot nader order gesloten. ,,De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart, waarvoor zich reeds kandidaten hebben gemeld", zo laat Leapp via de website weten.

GEWIJZIGDE VOORWAARDEN Op de website van Leapp valt te lezen dat artikelen die in de webshop besteld en betaald zijn, de komende dagen nog wel bezorgd worden. Maar wanneer klanten ervoor hebben gekozen om de artikelen in de fysieke winkel op te halen, geldt dat de bestelling geannuleerd wordt. 

RUILEN EN RETOURNEREN Ruilen en retourneren is niet meer mogelijk, zo staat op de website vermeld. Artikelen die onlangs zijn gekocht, kunnen vanwege het faillissement niet meer geruild of teruggebracht worden. Ook de via de webshop gekochte artikelen kunnen niet meer worden geretourneerd.

GARANTIE Als gevolg van het faillissement kan de retailer geen garantie meer bieden op de aangekochte artikelen: ,,Het alsnog voortzetten van de garantie zal onder de aandacht worden gebracht van de kandidaat-doorstarters."

Meer informatie over de gewijzigde voorwaarden is te vinden op www.leapp.nl.