• Meridiaan College

Lex van de Haterd neemt afscheid van het Meridiaan College

AMERSFOORT De voorzitter van het College van het Bestuur van het Meridiaan College, Lex van de Haterd, gaat per 1 mei met pensioen. Vanaf 1991 is hij verbonden aan het Meridiaan College, eerst als rector van 't Hooghe Landt en sinds 1995 als bestuurder. 

Lex van de Haterd is een onderwijsman in hart en nieren. In 1978 is hij begonnen als docent Nederlands, vanaf 1985 heeft hij verschillende managementfuncties bekleed. Het katholiek voorgezet onderwijs in Amersfoort heeft verschillende fusies gekend waarbij hij een belangrijke rol heeft gespeeld.  Zo vormen Het Nieuwe Eemland, 't Hooghe Landt, Mavo Muurhuizen en het Vakcollege Amersfoort samen het Meridiaan College. Het laatste wapenfeit is het samengaan van het Vakcollege met het Prismacollege onder de naam Het Element. 

Ook is hij nauw betrokken geweest bij SOVEE en het Regionaal Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs Eemland.

Daarnaast betekent Lex van de Haterd veel voor de stad Amersfoort. Als lekenvoorganger is hij actief in de St. Franciscus Xaverius parochie. Hij steunt vele culturele evenementen, zoals het kleinkunstfestival Mallejan, en is betrokken bij de G1000.