• Koen van Weel

LIDL opent nieuw filiaal in Vathorst

AMERSFOORT Supermarktketen Lidl opent woensdag 21 februari een nieuw filiaal in nieuwbouwwijk Vathorst. Klanten kunnen vanaf deze dag terecht voor alle dagelijkse boodschappen en een ruim assortiment vers gebakken broodjes. Deze winkel is zeven dagen per week open.

Het wordt het vierde filiaal voor Amersfoort. Deze nieuwste Lidl bevindt zich in het winkelcentrum Vathorst. Er komen woningen boven het filiaal. De winkel heeft een energiezuinige status, acht kassa's en een warme bakkerij. De hele dag door worden verse broodjes gebakken van zoet tot hartig. Daarnaast is genoeg gratis (zonder parkeerschijf) parkeergelegenheid voor de klant. Supermarktmanager Yama Merza: ,,Ik heb enorm veel zin om samen met mijn enthousiaste team deze mooie uitdaging aan te gaan, en een prachtige winkel neer te zetten."

Dinsdagavond 20 februari, voorafgaand aan de opening, vindt er een kennismakingsavond plaats tussen 19.00 en 20.30 uur. Tijdens deze avond kunnen onder meer de buurtbewoners alvast kennis maken met dit filiaal, het assortiment en het team van deze winkel. Tijdens deze bijeenkomst vindt er geen verkoop plaats. De omwonenden ontvangen hier een uitnodiging van.

Op de dag van de opening ontvangen de klanten rond 8.30 uur een lot, waarmee ze kans maken op 1 minuut gratis winkelen. Met deze prijs wordt de winkel door Wethouder Buijtelaar om 9.00 uur feestelijk geopend. De eerste honderd klanten ontvangen een gratis boeket bloemen en bovendien is er tijdens deze dag voor iedereen een gratis bigshopper. Gedurende de hele week zijn er feestelijke openingsacties en mooie non-food aanbiedingen. Ook de kleinste klanten worden niet vergeten. Mascottes Frank en Jan zijn tijdens de openingsdag van 12.00 tot 17.00 uur aanwezig. Daarnaast is er een kleurplatenactie uit de folder waarmee kinderen kans maken op prijzen.