• Arnoud J Spaaij

Lokaal bestellen bij Plus

Advertorial

AMERSFOORT De wekelijkse boodschappen laten bezorgen is voor veel mensen al heel gewoon. Plus supermarkt Amersfoort voegt daar sinds deze week een heel eigen service aan toe.

Arnoud J Spaaij

Merijn Elsäcker, bedrijfsleider van Plus op de hoek van de Stadsring en de Arnhemseweg, begint zijn verhaal opvallend: ,,Wij starten deze week met bezorgen aan huis. De meeste Plus supermarkten doen dat inmiddels ook." Zelf boodschappen doen in de winkel dat is voor veel mensen nog altijd de vertrouwde manier om de dagelijkse of wekelijkse boodschappen in huis te halen. Bij Plus kon je al een bestelling laten klaarzetten en dan zelf afhalen. Veel gemakkelijker dan alles zelf in een winkelwagen te moeten verzamelen.

VERTROUWDE SUPERMARKT Maar het kan dus nog eenvoudiger want in Amersfoort komt daar dus nu thuisbezorgen als nieuwe service van Plus bij. Elsäcker: ,,Het werkt erg eenvoudig. Via de centrale website kan je je postcode invoeren en dan kom je automatisch bij de dichtstbijzijnde Plus supermarkt uit." Daarmee legt Elsäcker gelijk de aandacht op een sterk punt van Plus; de bestelling wordt gewoon geleverd vanuit je eigen vertrouwde supermarkt in het centrum.

Hoe het verder allemaal werkt vraagt niet veel uitleg. Op de centrale website van Plus werkt het echt erg eenvoudig. Toch brengt Elsäcker zijn service wel extra onder de aandacht de komende tijd. ,,Ja, een speciale folder en via Facebook leggen we de bezorgdienst ook nader uit," zegt hij.

LOKALE MEERWAARDE ,,De hele bestelling wordt vanuit onze eigen winkel gefaciliteerd. Met onze eigen mensen. Dat is kwalitatief goed en met een volledig Plus-assortiment. We staan er als winkel goed op in Amersfoort." Die lokale meerwaarde wil Elsäcker dan ook bieden aan zijn vertrouwde en nieuwe klanten. ,,Natuurlijk bestaan de wekelijkse boodschappen voor veel mensen zo'n 70 procent uit dezelfde artikelen," zo legt Elsäcker uit, ,,maar onze klanten krijgen bij het bezorgen bekenden uit onze winkel aan de deur. Op die manier bieden we een persoonlijk contact en kunnen we dingen persoonlijk oplossen."

ZEVEN DAGEN Plus biedt de bezorgservice zeven dagen in de week. ,,Dat klopt, ook op zondag dus," bevestigt Elsäcker, ,,van 10 uur 's morgens tot 10 uur 's avonds. Bovendien starten we gelijk met een expresservice. Boodschappen kunnen binnen twee uur na bestellen bezorgd worden. Zo compleet, daar zijn we echt uniek in op dit moment."

Plus bezorgt in eerste instantie in Amersfoort met de Plus-bestelauto. ,,We werken aan een groene invulling. In eerste instantie leveren we bij de mensen thuis met de auto. Toch zijn er alternatieven denkbaar. Op termijn zou dat een bijvoorbeeld een elektrische bakfiets kunnen zijn. In de binnenstad of verkeersarme straten in diverse wijken in Amersfoort lijkt dat een prima alternatief. Je hoeft er in elk geval zelf de deur niet meer voor uit."

a        [Plus supermarkt, Arnhemseweg 4, 3817 CH Amersfoort, www.plus.nl