• Peter Poelmann is één van de enthousiaste ondernemers van Winkelcentrum Schothorst.

    Arjan Klaver

Meer dan boodschappen alleen

Advertorial

AMERSFOORT Haar pay-off is veelzeggend en treffend: Winkelcentrum Schothorst in Amersfoort, divers en compleet! Dit middelgroot wijkwinkelcentrum, dat Schothorst maar ook Zielhorst en Liendert tot haar verzorgingsgebied mag rekenen, bestaat uit twintig uiteenlopende winkels waar iedereen terecht kan voor de dagelijkse boodschappen en meer. Bovendien heerst er altijd een levendige sfeer die bevorderd wordt door regelmatige activiteiten van enthousiaste ondernemers.

Arjan Klaver

„Voor jong en oud is hier weer veel te beleven", aldus Peter Poelmann. Hij is niet alleen het gezicht van Gall&Gall. De detaillist is ook één van de actieve leden van de winkeliersvereniging die zich hard maakt voor een fijn en gezellig winkelklimaat.

„Immers, daar waar je woont wil je prettig kunnen winkelen en daar waar je als ondernemer gevestigd bent, wil je het winkelend publiek aan je binden", opent Poelmann terwijl hij voor de klant een mooie fles wijn van een cadeauverpakking voorziet. „Dit doen wij door het organiseren van leuke evenementen en acties die de consumenten stimuleren om hier in Schothorst te komen. We blijven ook vernieuwen om het winkelcentrum nog aantrekkelijker te maken. Behalve mijn eigen zaak heeft kapsalon Own Look recentelijk een nieuwe look and feel gekregen. Volgend jaar is de verbouwing van Etos aan de beurt."

Naast een aantal speciaalzaken op het gebied van voeding, zoals de slager en warme bakker kan de consument naar grotere supermarkten, zoals de Jumbo en Lidl. Daarnaast is er een winkel voor huishoudelijke zaken en er is een gezellige eetgelegenheid. „En er is altijd op het immense parkeerterrein een gratis plekje voor de auto", vult Poelmann aan. „Winkelcentrum Schothorst is dus gericht op boodschappen doen. Het gemak dient de mens en met de kerstdagen en de jaarwisseling voor de deur doen we uiteraard namens alle winkeliers er een extra schepje bovenop. Zo hebben we de arrenslee met de 'echte' Kerstman aan de leidsels. Of deze slee met echte ijzers wordt uitgevoerd is nog even de vraag. Ik verwacht dat er dit jaar weer wieltjes onder de slee worden gemonteerd. Elke winkel heeft wel een verrassing in petto. Zo heb ik bijvoorbeeld een wijnproeverij. Ook andere winkeliers hebben iets grappigs in huis in de vorm van een presentje of anderszins waarmee de consument de feestdagen met een fijn gevoel kan beginnen. Voorts hebben we natuurlijk in de eerste maand van het nieuwe jaar weer een leuke gemeenschappelijke actie. Deze strippenkaart wordt huis-aan-huis verspreid. Naast de paasdagen hebben we uiteraard de plannen rondom Koningsdag en dus de komst van koning Willem-Alexander en Koningin Màxima bijna rond. Verder in het jaar kunnen de consumenten weer een braderie verwachten."

Het winkelcentrum is midden in de wijk Amersfoort-Schothorst gevestigd en is ruim opgezet. Op de site staan de (week)aanbiedingen en een overzicht van de evenementen. Natuurlijk is er ook informatie over de gevestigde winkels met de bijbehorende openingstijden.