• „We zijn voortdurend op zoek naar bijzondere wijnen en karakteristieke smaken - , zegt Alexander Boersen.

    Arjan Klaver

Meer wijn, dezelfde prijs

HOOGLAND Wijnhuis Alexander is al dertien jaar een begrip aan de Hamseweg in Hoogland. „Tot een jaar geleden zat ik met mijn winkel aan de overkant op nummer 13", aldus eigenaar Alexander Boersen die als vinoloog door het ondernemende leven gaat. „Nu zit ik op nummer 12. En dat betekent dat ik ben gestegen; óók met de kwaliteit van mijn assortiment."

Arjan Klaver

„We zijn voortdurend op zoek naar bijzondere wijnen en karakteristieke smaken", zegt Alexander. ,,Dit doe ik samen met mijn collega's van Les Généreux; een inkooporganisatie die met bijna veertig detaillisten in ons land is opgezet. De wijnen die we selecteren worden alleen door zelfstandige wijnboeren en kleine coöperaties geproduceerd. We slaan dus een schakel in de keten over. Bij ons heb je dus simpelweg méér wijn voor hetzelfde geld."

,,Dankzij deze professionele en efficiënte werkwijze leveren ze dus niet alleen wijnen van hoge kwaliteit. Ook de scherpe prijsstelling mag er zijn. Het assortiment in Wijnhuis Alexander is overweldigend. Naast alle klassieke gebieden vind je er wijnen uit bijvoorbeeld Amerika, Bulgarije en Slovenië. Ook kom je wijnen tegen die op een bijzondere manier zijn gemaakt, zoals de 'Brut de Cuve'; een bijzondere rode wijn die zonder enige filtering, klaring of houtrijping gemaakt wordt. Bij de introductie van de oogst 2015 was het al een regelrecht succes."

Ook een verrijking ten opzichte van de oude winkel is de mooie grote koelkast. ,,We hebben altijd een selectie rosé en witte wijn in de koeling staan zodat we bij warm weer onze klanten kunnen verblijden met gekoelde wijn. Handig voor een last-minute barbecue of borrel."

Tenslotte vind je er een uitgebreid assortiment port, dessertwijn en een mooie selectie gedistilleerd en prachtig glaswerk.

ONLINE,,Overigens ben ik met mijn winkel niet alleen op de Hamseweg te vinden. Ook onze webshop is enorm groeiende en we krijgen er elke dag nieuwe online-klanten bij. We bezorgen gratis thuis vanaf twaalf flessen", aldus Boersen.

a        [Wijnhuis Alexander, Hamseweg 12, 3828 AD Hoogland, 033 - 4809096, www.uwwijnspecialist.nl, alexander@uwwijnspecialist.nl