• Fred de Vooght noemt zijn werk zijn grote passie. Geen meubel gaat de deur uit zonder dat het perfect is.

    Bianca van der Linden-Snel

Meubelstoffering bij De Vooght

Advertorial

AMERSFOORT Fred de Vooght noemt zijn werk zijn grote passie. Hij werkt al vanaf zijn vijftiende in de meubelmakerij en de meubelstoffering. Alle diploma's die er te halen zijn in het vak heeft hij gehaald. Voorzien van zelfs de titel Meester Meubelstoffering kent hij, met een ervaring van 47 jaar, alle technische facetten van het vak. Hij is met recht dé vakspecialist. Meubels gaan uitsluitend perfect de deur uit, voor minder doet hij het niet. Hij stoffeert, uitsluitend met de beste materialen, stoelen, banken, kussens voor particulieren en bedrijven.

Bianca van der Linden-Snel

Meubelstoffering is een oud ambacht, echt vakmanschap wat je steeds minder ziet. Bij De Vooght Meubelstoffering zie je dit direct terug in de werkplaats. ,,Daar gebeurt het, meer is er niet nodig. Iedereen is altijd welkom om een kijkje te komen nemen. Hier wordt nog een echte ambacht uitgevoerd. Ik besteed niets uit, ik doe alles zelf. Hier is elke dag een feestje, ik heb echt het leukste vak dat er is. Klanten komen binnen met een stoel die er niet meer uitziet en lopen weer naar buiten met een bijzondere stoel. Van niets iets unieks maken, dat maakt mijn beroep kunstzinnig."

AANDACHT ,,Het gaat om de aandacht die je er aan geeft, secuur zijn en een stukje perfectionisme. Het meubel mag niet terugkomen. Daarom gaat hier niets weg voordat het perfect is. Het moet goed zijn en dat kan ook. De service en de garantie op mijn werk staan bovenaan. Als reactie krijg ik vaak te horen dat het boven verwachting is. Dat is mooi, daar doe ik het voor", vertelt De Vooght.

AFSPRAAK ,,Over de prijs wordt vooraf een duidelijke afspraak gemaakt. Ik krijg veel positieve reacties op de gunstige prijsstelling. Ook al valt het werk achteraf tegen, de prijs blijft wat het is. Afspraak is afspraak. Van tevoren weet de klant dus exact waar hij aan toe is. Meestal ga ik eerst kijken bij het meubelstuk. Het kan een bank zijn, stoelen, kussens, het meubilair van een caravan of boot. Foto's toesturen kan ook. De klant bepaalt de stof, ik adviseer hierin. Hierna volgt een prijsopgave, deze is geheel vrijblijvend. Op de stoffen die ik gebruik zit CBW garantie, de garantie van de centraal branche wonen. Ik gebruik uitsluitend kwaliteitsproducten, je wilt immers dat het product weer jaren meegaat. Er ligt hier een grote collectie stoffen van klassiek tot modern. We gebruiken ook veel kunstleer of leer. Klanten mogen ook een eigen stof meenemen, daar zit dan uiteraard geen garantie op. Keuze genoeg", zegt De Vooght.

Echtgenote Wilma van de Kooij werkt mee in het bedrijf en is de creatieveling:,,Ik heb allerlei creatieve ideeën. Het is leuk om mensen kennis te laten maken met dit oude ambacht en hier meer mee te gaan doen. Hoe, daar zijn wij nog over aan het nadenken."

a        [De Vooght Meubelstoffering, Fred de Vooght, Ganzenstraat 15, 3815 JA Amersfoort, Open: ma tm vrij, weekend op afspraak, www.freddevooght.nl, vooght@live.nl, 06-51115358.