• Thomas Thijssen van Studio033

Mondhygiënepraktijk Hoogland

HOOGLAND Mondhygiënepraktijk Hoogland is sinds 1 juni gevestigd in het pand aan de Berkenlaan in Hoogland. In de praktijk neemt Brenda Wouters uitgebreid de tijd voor de behandelingen. Een goede mondhygiëne is voor iedereen van groot belang. Wouters zorgt voor een passende behandeling bij mensen met angsten, implantaten, (gedeeltelijke) protheses of een behandeling bij parodontitis.

Bianca van der Linden-Snel

Het is eventueel mogelijk om bij de mensen thuis een behandeling uit te voeren. ,,Doordat ouderen langer thuis blijven wonen en minder mobiel worden zie je dat ze niet altijd meer naar de mondhygiënist gaan. Ze verdwijnen dan uit beeld. Daar kunnen kinderen en mantelzorgers een belangrijke rol in spelen. Ouder worden gaat immers vaak gepaard met meer gezondheidsklachten en medicijngebruik. Beiden hebben invloed op je mond en vice versa. Uit onderzoek komt naar voren dat zowel psychische en lichamelijke klachten invloed hebben op het gebit. Zo hebben mensen met diabetes en de ziekte van Crohn een verhoogd risico op een tandvleesontsteking. En een slechte mondconditie is weer van invloed op hart- en vaatziektes. Het is dan ook erg belangrijk dat alle mensen blijven komen zodat de mond gezond blijft. "

AANPASSINGEN ,,Ik neem altijd ruim de tijd voor mijn cliënten. De praktijk heeft veel aanpassingen zoals een speciaal invalidentoilet. De behandelstoel kan naar voren zodat iemand in de rolstoel kan blijven zitten. Er is een ruime entree en genoeg parkeergelegenheid voor de deur. Ik kijk altijd naar een persoonlijk passende oplossing. Zo behoort een huisbezoek ook tot de mogelijkheden", zegt Brenda Wouters.

MONDHYGIENE ,,Ik help mensen met angsten door de stappen van de behandeling rustig uit te leggen. Ook mensen met implantaten, (gedeeltelijke) protheses of andere problemen help ik graag."

,,Ik luister naar de behoefte van de persoon en probeer zo de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken. Overal is een mouw aan te passen. Mondhygiëne is preventief, het is ter voorkoming van problemen zoals gaatjes, tandvleesproblemen of het trekken van tanden of kiezen."

PREVENTIE ,,Ook voor kinderen met melktanden is een preventiebehandeling zinvol. Ik geef de kinderen poetsinstructies en de ouders voorlichting en (voeding)adviezen. Daarnaast behandel ik veel tandvleesontstekingen. Een tandvleesontsteking ontdek je door bloedend tandvlees. Al voel je het niet, het probleem zit er dan wel. Er zijn veel mensen die hier mee rondlopen maar daar geen weet van hebben."

,,Nog lang niet iedereen is zich bewust van het belang van een goede mondhygiëne. Daarin is nog een hele slag te slaan. Door tandvleesproblemen op tijd te behandelen kun je je eigen tanden of kiezen zo lang mogelijk behouden. Dat willen we toch allemaal? " sluit Wouters af.

a        [Mondhygiënepraktijk Hoogland, Berkenlaan 46a, 3828 BR Hoogland, brenda@mondhygienehoogland.nl, www.mondhygienistamersfoort.nl