• ,,De was uitbesteden levert veel tijd en gemak op - , aldus Simone Witteveen.

    Arjan Klaver

Newasco doet graag de was

Advertorial

Het is opmerkelijk dat in deze moderne wereld weer zaken terugkomen. Naast terugkomers als de grammofoonplaat is ook de behoefte van particulieren om het wekelijks wasje buiten de deur te draaien en eventueel te strijken weer met een forse opmars bezig dankzij de bewezen kennis en ervaring van Newasco De Hoop. „We werken met zorg aan de was die we op een vast tijdstip bij particulieren ophalen en weer thuis bezorgen."

Arjan Klaver

Dit zegt Simone Witteveen, relatiebeheerder van familiebedrijf Newasco De Hoop dat al meer dan 115 jaar vergroeid is met de stad. Op de meer dan vierduizend vierkante meter bedrijfsvloer levert zij was-, droog-, strijk- en stoomdiensten aan zorginstellingen, industrie en horeca. En daar is een nieuwe dienst aan toegevoegd: 'Newasco voor thuis'. Een dienst die niet zomaar uit de lucht is komen vallen. „Het kabinet wil met de hervorming van de langdurige zorg de trend versterken dat ouderen langer zelfstandig blijven wonen en niet of later naar een zorginstelling verhuizen", legt Witteveen uit in de vergaderruimte van de wasserij.

Zij weet dat in Nederland veel ouderen tot op hoge leeftijd zelfstandig blijven wonen. Veel meer dan de discussies over verpleeghuizen misschien doen vermoeden. Opvallend is dat van de 85-89-jarigen driekwart nog steeds zelfstandig woont, bij de 90-95-jarigen is dat nog altijd zestig procent.

„Zorg en ondersteuning wordt daarmee steeds belangrijker voor ouderen die nog wel zelfstandig kunnen en willen wonen, maar niet meer alle huishoudelijke taken zelf kunnen of willen doen. De was is een zware taak. Zij waarderen 'Newasco voor thuis' en hebben hier dus geen omkijken meer naar."

TWEEVERDIENERS Opmerkelijk is dat de vraag niet alleen uit de hoek van ouderen komt. ,,Ook de was van drukke tweeverdieners vindt de weg naar onze dienstverlening. Lang wachten hoeft niet. Een eigen haal- en brengservice komt op vaste tijden aan huis. De particulier kan kiezen uit een gewone waszak, die gelijkstaat aan een wasmachinevulling, of een waszak in een XL-formaat. Wassen, drogen, strijken, stomen en labelen, wij zorgen ervoor."

DIGITAAL ,,Bovendien hebben we een digitale kledingkast zodat onder meer de status, kleur en de historie van het wasgoed, die we van tevoren via een scan hebben ingelezen, bij ons bekend is. Dat kan kleding zijn maar ook beddengoed of gordijnen. Onze vakkundige medewerkers en professionele apparatuur bieden optimale textielverzorging. Topkwaliteit in combinatie met snelle levering. Maar dat waren bewoners van zorginstellingen, bedrijven en instellingen al van ons gewend. Inmiddels hebben we meer dan honderd klanten die elke week door ons de was laten doen. Straks barsten we hier nog uit ons jasje. Een door ons gewassen en gestreken jasje, welteverstaan."

a        Newasco De Hoop; Nijverheidsweg-Noord 71; 3812 PK Amersfoort; 033 - 4611213; www.newascovoorthuis.nl; amersfoort@newascovoorthuis.nl