• Picnic

Nieuw distributiepunt verdubbelt capaciteit Picnic

AMERSFOORT Online supermarkt Picnic neemt in Diemen een nieuw distributiecentrum in gebruik en verdubbelt daarmee de capaciteit. De extra ruimte is nodig om in het nieuwe jaar verder te kunnen groeien en in meer Nederlandse steden de boodschappen gratis aan huis te kunnen bezorgen.

Het nieuwe distributiecentrum heeft een oppervlakte van ruim 10.000 vierkante meter en is een aanvulling op de huidige distributiecentra in Nijkerk en Utrecht, die inmiddels maximaal benut worden. De extra ruimte is hard nodig, want Picnic zal volgend jaar in een groeiend aantal steden in Noord- en Zuid-Holland actief worden. De nieuwe locatie in Diemen wordt momenteel verbouwd en moet eind januari operationeel zijn. Het distributiecentrum biedt werkgelegenheid voor 300 mensen, die onder meer de orders van klanten verzamelen en deze klaarmaken voor verzending naar lokale distributiepunten. In het nieuwe distributiecentrum worden zowel gekoelde als houdbare producten voor de klanten verzameld.

De compacte elektrische wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk, stil en staan niet in de weg. ,,Bovendien betekent het bezorgmodel ook nog eens een aanzienlijke reductie van de CO2-uitstoot van auto's, die consumenten normaal gebruiken om een paar keer per week op en neer naar de supermarkt te rijden'', meldt Picnic in een persbericht. ,,Picnic maakt een einde aan voedselverspilling, omdat het alleen díe levensmiddelen inkoopt die ook daadwerkelijk zijn besteld. Op die manier gaat er niets verloren.''

De nieuwe bezorgdienst slaat aan, zo bleek onlangs uit het Koopstromen Onderzoek van I&O Research. Het aantal mensen dat online zijn dagelijkse boodschappen doet steeg overal, maar nergens groeide het marktaandeel zo hard als in Amersfoort, de stad waar Picnic anderhalf jaar geleden begon. De onderzoekers spreken dan ook van 'het Picnic-effect'.