• Bianca Snel

Nieuwe start voor Fijri Interieurbouw

Advertorial

AMERSFOORT De nachtmerrie van elke ondernemer werd op 13 mei 2016 werkelijkheid voor Henk van de Fijnegeer en Peter de Ridder van Fijri Interieurbouw werkelijkheid: Het pand op de Hoef brandde volledig uit. De eigenaren zagen hun bedrijf in vlammen opgaan.

De enige tastbare herinnering die er over is, is de camera die nu een permanent plekje heeft aan de kantinemuur van het nieuwe pand aan de Basicweg 21. In juli 2017 is Fijri Interieurbouw in dit mooie pand van start gegaan.

De Ridder begint: „Ik werd midden in de nacht gebeld en wat je dan ziet, is niet te bevatten. De vlammen sloegen echt uit het dak. Er was niets meer te redden, het was een drama. Overweldigend waren de reacties die we kregen. We werden overladen met bloemen en steunbetuigingen en ja, dat geeft echt steun."

HULP

„Zonder de positieve instelling van ons personeel en onze vrouwen niet te vergeten, hadden we het echt niet gered, zij waren onze drijfveren. Maar zeker ook door de hulp van onder andere Van Vliet interieurbouw uit Barneveld, Jansen interieurbouw, CBM Accountants uit Hoevelaken en Klaas van den Bosch interieurbouw konden we na de brand al snel ons bedrijf voortzetten. Wij zijn hen ontzettend dankbaar. We zijn altijd positief gebleven, hoe moeilijk het ook was. En kijk nu eens waar we staan. Sinds juli 2017 zijn we weer volledig aan de gang, in dit prachtige pand, op een schitterend punt. Een eigen pand, een lot uit de loterij. We zijn er weer helemaal, fris en fruitig", vult Van de Fijnegeer aan.

Ze noemen zichzelf gekscherend 'undercover eigenaren'. „We zitten niet in het beste pak op kantoor, we werken zelf mee. Ondanks dat ons bedrijf zo gegroeid is in de loop der jaren. We zijn begonnen met zijn tweeën maar inmiddels lopen we met een team van vijftien collega's. Ieder doet waar hij of zij goed in is. Zo is de één goed in de planning op kantoor en zo zijn wij de praktijkmensen. We maken lange dagen maar dat zijn we gewend. En we werken nog steeds, elke dag, met zoveel plezier", aldus Van de Fijnegeer.

MAATWERK

Sinds 2006 is Fijri Interieurbouw een bekende speler op de interieurmarkt. Ze onderscheiden zich doordat ze zowel voor particulieren als voor bedrijven in heel Nederland maatwerk leveren. Zo worden keukens, kasten, badkamermeubels, tv-meubels of zakelijke interieurs in de werkplaats geheel op maat gemaakt. Ze hebben al vele mooie maatwerk projecten in de regio op hun naam staan. Ze leveren veel aan particulieren, winkels, kantoren of aan de horeca. Dit kan op basis van eigen ideeën, een door hen gemaakt ontwerp of in samenwerking met een architect. Ze vertalen specifieke wensen naar een maatwerk meubel en -interieur. Ze streven altijd naar de hoogste kwaliteit.

„Eigenlijk kunnen klanten voor alles bij ons terecht. We denken graag mee. En gelukkig kan dit nu, eindelijk weer, in ons eigen pand. Alles wat we ooit wilden is hier aanwezig, geweldig", zo sluit Van de Fijnegeer af.

a [Fijri InterieurbouwBasicweg 21 Amersfoort033-45430074www.fijri.nl