• Anton Havenaar

Open deuren Scholen in de Kunst

Advertorial

AMERSFOORT Scholen in de Kunst houdt van 4 tot en met 16 september de 'Open Deurenweken'. Harp of hiphop, theater of textiel, zingen of zagen, viool of een verhaal? Tijdens de Open Deurenweken op diverse locaties in Amersfoort, Leusden of Soest kan een gratis proefles worden gevolgd bij de groepslessen. Je kunt vrijblijvend deelnemen aan een cursus, de sfeer proeven of een praatje maken met de docenten of cursisten.

Op zondag 10 september van 13.30 tot 16.00 is er een instrumentenmarkt in het Eemhuis. Op deze dag kan men diverse muziekinstrumenten uitproberen en ervaren welke het meeste aanspreekt. De instrumentenmarkt is een onderdeel van het UITweekend, het weekend waarin alle Amersfoortse culturele instellingen hun deuren gratis opstellen. 

ORIENTATIE

Niels Veenhuijzen, directeur van Scholen in de Kunst vult aan: „De Open Deurenweken zijn bedoeld als oriëntatie op ons veelzijdige aanbod. Scholen in de Kunst biedt voor ieder wat wils. De cursussen of workshops zijn voor zowel kinderen als voor volwassenen." Christel Ploeger, Hoofd Kunst in Vrije Tijd vult aan: „Wij zijn heel trots op ons veelzijdige docententeam, dat bestaat uit ruim tachtig professionals die variëren in specialiteit, lesaanpak en leeftijd. Zij zijn de kracht van Scholen in de Kunst. Er wordt lesgegeven in beeldende kunst, dans, theater, muziek of schrijven. Maar ook voor fotografie of een workshop 3D printen kan men hier terecht. De meeste docenten geven niet alleen maar les maar werken ook als uitvoerend kunstenaar." 

KUNSTBROUWERIJ

„Sinds één jaar is de Kunstbrouwerij toegevoegd aan het aanbod. Daarmee zoeken we verbindingen met diverse andere partners die interesse hebben in kunst- en cultuurbeleving met een meerwaarde. Er worden korte workshops of events aangeboden, soms gebaseerd op trends, zoals het Minecraft event of de Zangzondag. We staan daarin open voor ideeën. Scholen in de Kunst biedt vele faciliteiten. Deze bijzondere locatie, boven de bibliotheek op het Eemplein, kan zakelijk gehuurd worden. Zelfs met inventaris, zoals met instrumenten, ezels, licht en geluid. Onze zakelijke afdeling kan ondersteuning bieden bij het organiseren van workshops of events. Naast expertise beschikken wij over een groot netwerk waardoor verbindingen kunnen worden gelegd. We zoeken, met een cultureel element, samenwerking met ondernemers in de regio. Onlangs werd hier een teamdag van een bedrijf georganiseerd. Medewerkers werden door de Afrikaanse dans en djembé uit hun comfortzone gehaald. Dat zorgt voor een mooie sociale verbinding. We nodigen iedereen van harte uit om te komen kijken naar de veelzijdige mogelijkheden tijdens de Open Deurenweken", aldus Veenhuijzen. 

a [Scholen in de KunstEemplein 75Tel: 033 467 3473www.scholenindekunst.nl