• Optometrist Mark Bril wil de weg naar de oogzorg toegankelijker maken.

    Bianca van der Linden-Snel

Optometriepraktijk Vathorst

Advertorial

AMERSFOORT Medisch Centrum Heideweg is een nieuwe specialisatie rijker. Optometrist Mark Bril heeft hier zijn praktijk per 16 september geopend. Hij wil hiermee de weg naar de oogzorg toegankelijker maken.

Bianca van der Linden-Snel

De optometrist is de paramedicus van het oog. Een optometrist onderzoekt bij volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar met professionele apparatuur de gezondheid, samenwerking en alle visuele vermogens van de ogen. Als er afwijkingen worden geconstateerd dan kan de optometrist adviezen geven over optische correctie- of hulpmiddelen, zoals een bril, contactlenzen en andere visuele hulpmiddelen.

De optometrist is de hbo-opgeleide specialist van het oog. Door het vroegtijdig opsporen van oogafwijkingen en oogziektes kan eerder gestart worden met een behandeling.

BIJZIENDHEID Wereldwijd neemt bijziendheid (myopie) en de mate van bijziendheid toe. Het is belangrijk om vooral de mate hiervan te beperken. Hoe hoger de bijziendheid hoe groter de kans dat kinderen op late leeftijd te maken krijgen met aandoeningen aan het oog. Hoe vroeger de constatering en start van Myopiemanagement hoe groter het effect van de behandeling. Het Myopie Management is een specialisatie van Mark.

LENZEN Mark meet ook hulpmiddelen en contactlenzen aan. Van eenvoudige daglenzen, vormstabiele lenzen tot ingewikkelde medische en Myopie Management lenzen.

TOEGANKELIJK Mark neemt een brede, wereldse, ervaring mee. Vanaf zijn dertiende was hij al de helpende hand in een optiekzaak. Na zijn studie kreeg hij de kans om mee te helpen met het opzetten van een optiekwinkel op Aruba. Wat volgde was een carrière bij een klinische optometriepraktijk in Engeland waarna hij vertrok naar Franeker. Daar werkte hij aan een project om de oogzorg dichter bij de patiënt te brengen.

Nu de start van een eigen praktijk in Medische Centrum Heideweg. ,,Als optometrist zit ik met mijn praktijk tussen de opticien en de oogarts in. Door dicht bij de huisarts te zitten is de weg naar de optometrist eenvoudiger. Betaalbaar, met en zonder verwijzing en zonder wachttijd. Hierdoor kan ik oogartsen en huisartsen voor een deel ontlasten. Bij mij kunnen patiënten, op afspraak, terecht voor een breed scala aan optometrische zorg. Op basis van het onderzoek stel ik een diagnose. Indien nodig verwijs ik patiënten door. De kosten voor het onderzoek worden meestal nog niet vergoed vanuit de zorgverzekering. Ze zijn daarentegen beduidend lager dan de kosten van vergelijkbare diagnostiek in de tweede lijn die doorgaans worden verrekend met het eigen risico, waardoor de kosten uiteindelijk veelal lager zullen zijn."

Op de website kunt u eenvoudig een afspraak inplannen.

a        [Optometrie en Contactlenspraktijk Vathorst, Medisch Centrum Heideweg, Heideweg 246, 3825 ZM Amersfoort , info@optometriepraktijkvathorst.nl, www.optometriepraktijkvathorst.nl, 06-40085579