• Harro Morren en René van Beek runnen samen met drie medewerkers Makelaardij De Parel.

    Arjan Klaver

Parel, dé makelaar in Vathorst

VATHORST Het gaat, om maar gelijk met de deur in huis te vallen, ook in Amersfoort erg goed met de verkoop van de woningen. Maar het aanbod wordt wel steeds kleiner. Met het krimpende woningaanbod komt ook aan de prijsstijgingen maar geen einde. De transactieprijs is volgens de recente NVM-cijfers gestegen tot 273.000 euro voor de gemiddelde verkochte woning.

Arjan Klaver

„En dat is 9,7% hoger dan een jaar eerder", weet makelaar Harro Morren die recentelijk afscheid nam als voorzitter van de NVM-regio Eemland. Samen met René van Beek bestiert hij Makelaardij De Parel. Zij opereren vanuit een moderne werkruimte in Vathorst die precies de waarden van dit makelaarskantoor duidt: transparant en laagdrempelig.

„Binnenkort sluiten we de ijsmachine weer aan zodat we met warm een stukje verkoeling kunnen serveren. We willen graag een huiskamergevoel uitstralen van een makelaar die verankerd is in Amersfoort in het algemeen en in Vathorst in het bijzonder. Van Beek en ik bedienen met onze drie gemotiveerde medewerkers vanuit dit kantoor al meer dan twee jaar de woonconsument. Hier ligt ons hart. En zeker in dit deel van Amersfoort dat we tot ons specialisme kunnen en mogen rekenen. En het gaat goed."

ZORGEN ,,In een jaar tijd daalde de verkooptijd van de gemiddeld verkochte woning van 75 dagen naar 56 dagen in het eerste kwartaal van 2018. Maar er zijn ook zorgen in makelaarsland. Door de grote vraag naar koopwoningen, neemt het aanbod steeds meer af. De rente staat nog laag en de huizenprijzen stijgen snel. Voor veel mensen hét moment om op korte termijn een woning te kopen, voordat de rentes en de huizenprijzen nog meer stijgen.

DOORSTROMING Gelukkig is de daling van het aanbod hier in Vathorst redelijk beperkt. Dat komt door de dynamiek in de doorstroming als gevolg van de verbetering van de wooncarrière binnen dit uitleggebied, scheidingen en het aantal verhuizingen als gevolg van werk elders in Nederland. Bovendien komen er in de nabije omgeving nog een paar nieuwe en interessante bouwprojecten aan, zoals Vathorst West en de Laakse Tuinen. Gebieden waarin wij van een groot aantal woningen de verkoop in portefeuille hebben en waarin internet en social media een cruciale rol spelen in het zoek- en verkoopproces van woningzoekenden. Bij nieuwbouw is er namelijk sprake van initiatieven voor een volledig digitaal verlopend aankoopproces. Prachtige ontwikkelingen die de rol van de makelaar ongetwijfeld zal veranderen. Maar de praktijk wijst uit dat de woonconsument, ondanks al dat digitaal gemak, nog steeds graag bij ons aan tafel zit voor een stuk informatie als het gaat om meer en minder werk, toekomstige ontwikkelingen rondom het woongebied en andere woontechnische zaken. Een kopje koffie zal dan niet ontbreken. En een ijsje…"

a        [Makelaardij De Parel, Wervershoofstraat 164, 3826 EC Amersfoort, 033 - 4669902, www.makelaardijdeparel.nl, harro@makelaardijdeparel.nl