• Arjan Klaver

Praktijk voor Natuurgeneeskunde Inspiritus

„Natuurgeneeskunde is één van de oudste geneeswijzen. De natuurgeneeskunde gaat ervan uit dat ziekten niet zomaar ontstaan. Veel aandoeningen ontstaan vanuit een verstoord innerlijk milieu. We bedoelen daarmee dat het bloed en lymfe bijvoorbeeld veel gifstoffen of afvalstoffen kunnen bevatten. Innerlijke toxines en stress zijn doorgaans de meest voortkomende oorzaken van het ziek zijn en van het hebben van klachten." Dit zegt Alex Meulenbroeks. Hij begon in 1990 als praktiserend natuurgenezer met Inspiritus, Praktijk voor Natuurgeneeskunde en Healing. Hij vertelt over zijn expertise.

Levend bloed analyse

„De levend bloed analyse geeft een perfect beeld van onze gezondheid. Een druppel bloed wordt onder de microscoop bekeken. In het bloed wordt gekeken naar onder andere de rode bloedcellen, de grootte, de vorm, en hoe lang ze blijven leven. Ook kunnen bijvoorbeeld parasieten en schimmels, zoals candida zichtbaar zijn. Met deze diagnose kan een heel gerichte behandeling worden ingezet. Het voordeel van de diagnose met levend bloed analyse is dat de behandeling doorgaans heel effectief is. In Praktijk Inspiritus wordt gebruikgemaakt van homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde."

Blokkades

„Klachten ontstaan ook door blokkades. De energie moet vrij kunnen stromen. De energiebanen worden vrij gemaakt met behulp van laser en gewone acupunctuur. Veel klachten vereisen niet alleen een fysieke aanpak, zoals met kruiden, voeding en vitaminen, maar ook een energetische. We spreken dan van een totaalaanpak, ofwel een holistische behandeling. Voorbeelden van een energetische therapie zijn homeopathie en acupunctuur. Veel chronische klachten zijn hiermee te behandelen. Alex Meulenbroeks van Praktijk Inspiritus heeft met deze werkwijze goede resultaten gezien met onder andere chronische vermoeidheidsklachten, burn-out, gewrichtsklachten en RSI. „Stress is één van de hoofdoorzaken van ziek zijn in onze maatschappij. Als het lichaam in stress is, is er weinig of minder ruimte voor genezing. Als het lichaam en geest meer ontspannen zijn, genezen we ook sneller, ongeacht wat de klachten ook zijn. Diep Veld Ontspanning is een ontspanningstechniek die een diepgaande lichamelijke en mentale ontspanning. Deze diepe rust activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam."

Lessen Tai Chi Tao

„Meer ontspannen zijn kun je ook zelf leren. Tai Chi Tao is naast een manier van ontspannen een methode om bewuster en steviger te staan en te lopen. Het geeft meer zelfvertrouwen. Tai Chi Tao is makkelijk te leren en in blokken van 10 lessen te volgen."

Praktijk voor Natuurgeneeskunde Inspiritus

Telefoon: 06 55884494

www.inspiritus.nl

www.taichitraining.nl