• Robert Snijders (midden) leidt Picnic Amersfoort.

    Peter Thijssen

Robert Snijders leidt 'vlaggenschip' Picnic

AMERSFOORT Het is de zomer van 2015 als de Amersfoortse Robert Snijders (28) besluit zijn studie Evenementen te laten voor wat het is. Hij wil een jaartje gaan werken en dan weer verder zien. Dus solliciteert hij als runner bij Picnic. Drie jaar later is hij manager van de Amersfoortse Picnic-hub en stuurt hij honderd runners aan.

Als Robert begint, is de online supermarkt net van start gegaan. Het bedrijf heeft Amersfoort gekozen als stad waar het eerst bezorgd wordt. Het bedrijf stond nog echt in de kinderschoenen, herinnert Robert zich: ,,Onze uren hielden we bijvoorbeeld met de hand bij in een mapje. Ook qua logistiek en communicatie met de klant was het grasduinen. Hartstikke leuk, we probeerden van alles uit en kregen daarin alle vrijheid."

ALLE KANSEN Die vrijheid is nog steeds kenmerkend. ,,Wat Picnic uniek maakt, is dat je als jong persoon alle kansen krijgt. Als je iets nieuws bedenkt, krijg je de kans het uit te voeren. Dat houdt het bedrijf innovatief."

De runners hebben een goede band met elkaar. Als de dienst erop zit, blijven ze vaak hangen in de hub. ,,Potje tafeltennis, drankje erbij en als je geluk hebt word je op vrijdag ingedeeld, want dan is er pizza." Als hub-manager heeft Robert de taak ervoor te zorgen dat de logistiek vlekkeloos verloopt en dat de bezorgroutes goed worden ingepland met de juiste hoeveelheid runners. ,,Klanten kunnen tot 22.00 uur 's avonds via de Picnic-app hun boodschappen bestellen. Dat gaat heel makkelijk, iedereen kan het. Pas als alle bestellingen binnen zijn, worden ze doorgegeven aan de leveranciers. Zo weten we zeker dat alles vers is en we geen overschot hebben."

EEN BEGRIP IN AMERSFOORT Na drie jaar zijn er volgens Robert weinig 'Keientrekkers' die de online supermarkt niet kennen. ,,We zijn hier echt een begrip geworden. We bezorgen bij alle bevolkingslagen, van het verzorgingshuis in het centrum tot studentenhuis Sint Jozef. Als we met de elektrische wagentjes door de straat rijden, rennen de kinderen zwaaiend naar buiten. Die vrolijke communicatie met de klant maakt het werk zo gaaf, iedereen is blij om je te zien."

Robert merkt dat Amersfoort als eerste hub de rol van vlaggenschip heeft. ,,Eens in de twee weken komen we met alle hub-managers samen. Dan word ik bestookt met vragen van collega's uit steden waar Picnic net is begonnen. 'Vrijdag is topdrukte bij ons, hoe start jij zo'n drukke dag?', 'Waar leg jij de statiegeldflessen neer?' en 'Wat doe jij als er plotseling twee runners uitvallen?"

Zo'n functie brengt natuurlijk ook verantwoordelijkheid met zich mee. Robert werkt vijf dagen fulltime, maar de bezorging gaat zeven dagen per week door. ,,Werk zit altijd een beetje in mijn achterhoofd. Op zaterdag sta ik op het voetbalveld van CJVV, maar na de wedstrijd pleeg ik altijd even een belletje om te vragen hoe het gaat. Je wilt toch dat alles goed loopt, hè."