• Wilco Plaggenborg, Norbertus Verduijn en Bert de Bruin.

    Geert van den Tweel

Rusthof oriënteert zich op 'gepaste culturele activiteiten en kunst'

AMERSFOORT Begraafplaats Rusthof wordt verrijkt met een kunstwerk. In de ontvangstruimte van de Lichtzaal heeft kunstenaar Bert de Bruin uit Amersfoort twee pinguïns geplaatst. Directeur Wilco Plaggenborg wil hiermee laten zien dat Rusthof kunst erg belangrijk vindt.

De pinguïns waren gehuisvest in het atelier van kunstenaar Norbertus Verduijn op 't Havik waar kunstenaar De Bruin vele uren werkte aan zijn zwart-wit creaties. Verduijn heeft het voorstel gedaan aan Plaggenborg om de pinguïns op Rusthof te plaatsen ,,en dat vond ik een bijzonder en mooi initiatief", aldus Plaggenborg. Al eerder was Verduijn op Rusthof voor een uitvaart en merkte op dat een aantal van zijn schilderijen perfect zouden passen in de lounge: inmiddels hangen er twee kleurrijke schilderijen.

CULTURELE ACTIVITEITEN Rusthof heeft een parkachtige uitstraling en is in de oriënterende fase om ruimte te maken voor gepaste culturele activiteiten en kunst. ,,De sfeer, de rust, het groen bieden een plek voor rouwverwerking en gedenken zodat we in de toekomst kunnen gaan spreken over een gedenkpark, waar wandelen de moeite waard is."