• Dennis en Marion Dorrestein in hun nieuwe zaak.

    Arnoud J Spaaij

Scootmobiel Loods opent deuren

AMERSFOORT Tot in de puntjes hebben Dennis en Marion Dorrestein de zaak voorbereid. Per 1 oktober staan ze in de Scootmobiel Loods klaar met een uitgebreid assortiment scootmobielen, rollators, accessoires en de bijbehorende service.

Arnoud J Spaaij

Vrijwel alles is nieuw in de winkel van Dennis en Marion Dorrestein. Het pand werd recent aangekocht en helemaal opgeknapt. De showroom ziet er vlekkeloos uit. Met een enorme keuze uit diverse modellen scootmobielen en rollators. Alles keurig in een rij en voorzien van gedetailleerde informatie.

Enkele maanden geleden moesten ze nog aan alles beginnen. Maar Dennis wist met zijn ervaring en netwerk van leveranciers van sta-op-stoelen bij Ries meubelen, snel de juiste wegen te bewandelen. ,,We hebben al veel ervaring en kennen de doelgroep. Voor het productaanbod is het gelukt om met uitstekende partners samen te werken. We bieden voornamelijk nieuwe scootmobielen van Kymco en Afikim. Dat zijn gerenommeerde fabrikanten waarmee we samen ook na de levering goede service kunnen bieden."

Dennis is bovendien technisch en vanuit de aangrenzende werkplaats biedt Scootmobiel Loods snelle en langdurige service en onderhoud. ,,Bij pech zoals een lekke band staan we natuurlijk altijd klaar. En mensen die te allen tijde pechhulp willen kunnen oproepen, die adviseren we een contract bij de ANWB. Die heeft speciaal voor scootmobielen een service aan huis", legt Marion uit.

In de korte tijd van voorbereiding hebben beiden opvallend veel kennis van zaken opgedaan. ,,We zijn dan ook op verschillende plaatsen geweest om ons te oriënteren. En we waren al bekend in de wereld waar zorg en mobiliteit gevraagd worden. We richten ons ook vooral op mensen die zelf een dergelijk hulpmiddel willen aanschaffen. Veel mensen kunnen met hun PGB daar zelf een passende keuze in maken. We nemen alle tijd om in een goed advies te voorzien. Bij ons ben je geen nummer", zegt Marion, "je kan gewoon binnenkomen. We hebben altijd een kop koffie klaar. Dat geeft de gelegenheid om een vertrouwde en degelijke keuze te maken." Dennis vult aan: ,,We willen ook graag dat onze klanten veilig op weg gaan. Ja, natuurlijk leggen we de werking goed uit en laten we de mensen eerst oefenen. We staan er echt achter. Vandaar dat we ook veel vierwielers hebben staan. Die geven meer stabiliteit. Vergelijk het maar met een driewielige of een vierwielige kinderwagen. Zo'n vierde wiel is bovendien nauwelijks duurder."

Scootmobiel Loods opende 1 oktober haar deuren. Niet met een grote opening maar wel met een openingsactie. Marion: ,,Bij aankoop van een scootmobiel bieden we twee jaar gratis service in plaats van een jaar en bovendien keuze uit een passende accessoire." Tot slot rond Marion af met de visie waar beiden garant voor staan: ,,Scootmobiel Loods, waar service en aandacht voor de klant hoog in het vaandel staan."

a [        Scootmobiel Loods, Van Galenstraat 81 3814RB Amersfoort, 06-39726856, www.scootmobielloods.nl