• De intocht van Sinterklaas in Hoogland wordt muzikaal begeleid.

    Edo Kuipers

Sinterklaasfeest in Hoogland

Advertorial

HOOGLAND Het is jaarlijks een groot succes, het Sinterklaasfeest in Hoogland in winkelcentrum Kraailandhof. Ook dit jaar zal de goedheiligman met zijn gevolg naar Hoogland komen op zaterdag 17 november. Van 14.00 uur tot 16.30 uur is het daar een groot kinderfeest met vele spelletjes. De verwachting is dat om 14.45 uur Sinterklaas zelf met zijn paard Amerigo en zijn vele pieten in het winkelcentrum aankomt.

Bianca van der Linden-Snel

Elise Blom regelt samen met vijf andere grote Sinterklaasfans namens de ondernemersvereniging Hoogland het grote festijn: ,,De ondernemersvereniging Hoogland financiert ook dit jaar dit geweldige feest. Veel kinderen zijn al weken zenuwachtig en in de weer met de zoekopdracht. Vorig jaar was Amerigo zijn hoefijzers kwijt. Dat was even paniek maar gelukkig zijn ze door de kinderen teruggevonden."

PROBLEEM ,,Dit jaar is er een ander probleem. Wij ontvingen namelijk een paniekbrief van Letterpiet. Tijdens de intocht in 2017 was het opeens rotweer, veel regen en harde wind. Letterpiet schreef ons dat er door deze harde wind vier chocoladeletters zijn weggewaaid. Welke letters weten we niet maar ze schijnen ergens in de winkels op het Kraailandhof te liggen. Wij hopen dat de beste speurneuzen van Hoogland ze voor de aankomst van de Sint hebben teruggevonden. Zet dan de letters op de mooie kleurplaat en geef hem op 17 november aan Sinterklaas."

FEEST ,,Vanaf 14.00 uur zal er een mooi feestje worden gebouwd. Gratis toegankelijk, voor alle kinderen betekent dat lekker spelen en plezier maken! Dit jaar is er een heuse Pieten DJ die leuke sinterklaasmuziek draait. En voor het eerst komt er een geweldig Pietenoptreden van Dance Center Amersfoort. De kinderen mogen lekker mee dansen zodat ze de 'moves' later aan Sinterklaas kunnen leren."

PIETENDIPLOMA ,,Zoals gebruikelijk kunnen de kinderen weer in het bezit komen van het enige echte Pietendiploma. Om een echte hulppiet te worden moet er wel geoefend worden met pakjes gooien in de schoorsteen, een pietenmuts maken en balanceren op het dak. De tekeningenwand is nu nog leeg en mag worden versierd met de mooiste tekeningen. Sinterklaas zal rond 14.45 uur aankomen op zijn paard Amerigo vergezeld van een hele grote groep pieten. Meer dan twintig pieten met vele zakken pepernoten. Dit jaar wordt het nog grootser omdat het hele korps van Muziekvereniging St. Caecilia vooroploopt. Theo Polman is de gastspreker en verwelkomt de Goedheiligman op het podium. Daar kan de Sint de schitterende tekeningen nog even goed bekijken en een winnaar kiezen. Een moeilijke klus want de kinderen hebben, in de weken voor de intocht, zo hun best gedaan op de kleurplaat. Er is nog tijd voor een optreden en een gezellig praatje. Dan gaat Sinterklaas snel weer door naar een volgende feestje. Wij feesten nog even verder. Komen jullie ook?" vraagt Elise Blom.

Kraailandhof Hoogland
Volg Facebook Sint Hoogland