• Bianca van der Linden-Snel

Snackbar Verhage na brand weer open

Advertorial

VATHORST Na de brand van 1 november 2017 heeft franchise ondernemer Robert van Dijk in een rollercoaster geleefd. De zaak was voor de brand net verbouwd en stond als een huis. Het was een geoliede machine. Hij zag al zijn werk op deze fatale dag in november als sneeuw voor de zon verdwijnen. Bij de pakken neerzitten zit er, bij de van oorsprong Rotterdammer, niet in. Hij bleef positief en keek vooruit. Door hard te werken kon hij zijn vernieuwde zaak op 28 december 2017 heropenen.

Snackbar Verhage is niet zomaar een cafetaria, het is een topzaak op vele gebieden. Verhage is een keten met 38 vestigingen waarvan de vestiging in Amersfoort één van de grootste is. De cafetaria bestaat al sinds de opening van winkelcentrum Vathorst. De snackbar heeft de uitstraling van een modern ruime lunchroom, gecombineerd met een luxe koffiebar en ijssalon. De inrichting is gezellig en eigentijds. 

TOPZAAK

Na de brand heeft de ondernemer de zaak direct van de nieuwste technologie voorzien waaronder een digitaal kassasysteem. Van Dijk vertelt: ,,Digitaal is de toekomst. Over een tijd kunnen de klanten de bestellingen via de app regelen. Wij kunnen de orders via de computer aflezen en klaar maken. Het nieuwe systeem geeft helaas nog wat opstartproblemen en wij vragen onze klanten om wat begrip hiervoor. De brand, ontstaan door kortsluiting, op 1 november 2017 was vreselijk. Ik heb bij de bovenburen aangebeld en buiten keihard : ,,brand, brand' geroepen. Daarna zat ik in een rollercoaster maar ik ben altijd positief gebleven. Mijn doel was weer net zo'n topzaak als daarvoor neerzetten. Hartverwarmend waren de reacties van de klanten. Dat ik na de brand wel veertig bloemstukken kreeg zegt dat we worden gewaardeerd. Ik zie het als een groot compliment dat de klanten weer terug zijn gekomen".

LUXE

Van Dijk heeft ruim twintig jaar ervaring op alle gebieden in de horeca en zegt eerlijk: ,,De horeca is een mooi vak maar het is hard werken, zeker als je een gezin hebt met vier kinderen. Ik ben niet vaak thuis en heb zelfs zes jaar op en neer gereden vanuit Rotterdam naar Amersfoort. Als ondernemer ben ik een soort praatpaal voor de klanten. In Vathorst is het echt 'ons kent ons'. De klant staat bij ons centraal en wil tegenwoordig  steeds meer luxe. We hebben daarom ook een airco in de zaak en hebben ons lunch assortiment uitgebreid. We hebben een luxe koffiemachine met heerlijke koffie. Daarnaast hebben wij vers ambachtelijk ijs van Bon Appetit. Dat is ijs van één van de beste ijssalons van Nederland die met het ijs al verschillende prijzen in de wacht hebben gesleept.

Maar uiteraard serveren wij nog gewoon de lekkerste frites van Amersfoort. Ik ben er trots op dat onze zaak weer tip top op orde is." 

a [Snackbar VerhageCruquius 1063825 MH Amersfoort033-4334820