• Vastbouw Vastgoedontwikkeling

Stadskeerkring in trek

Advertorial

AMERSFOORT De bouw van de meest in het oog springende gebouw van Stadskeerkring is in volle gang. En hoewel het nog een jaartje duurt voordat de nieuwe bewoners hun intrek kunnen nemen, lopen belangstellenden af en aan bij de makelaars. Want een appartement op een locatie zo dicht bij de historische stad met alle luxe en comfort van een gasloze woning, kom je maar zelden tegen. Ontwikkelaar Arjan Ceelen van Vastbouw Vastgoedontwikkeling is er blij mee. ,,Steeds als ik op de bouw rond loop heb ik een grote grijns op mijn gezicht. Wat komen mensen hier toch prachtig te wonen. Het is voor mij nu al een voorbeeld van een geslaagd project.''

De bewoners van fase 1 van Stadskeerkring hebben onlangs gezamenlijk hun verhuizing gevierd en kennis gemaakt met elkaar. Zij wonen in de appartementen rond het centrale houten dek. Hier zijn zowel koopwoningen als huurappartementen.
,,Het was een hele feestelijke bijeenkomst waar alle bewoners een praatje konden maken met elkaar en aan grote tafels aten. Toen bleek wel hoe blij mensen zijn met hun nieuwe stek. De locatie maar ook het comfort in de woning en de architectuur van de bebouwing en de openbare ruimte zorgt voor grote tevredenheid," zegt Ceelen.

Nu de eerste fase is opgeleverd gaat alle aandacht van de ontwikkelaar uit naar de bouw en verkoop van fase 2, 3 en 4. ,,Er is gelukkig erg veel belangstelling. Fase 1 en 2 zijn inmiddels verkocht en in fase 3 zijn nog een paar appartementen beschikbaar. Ook bij de laatste verkoopmanifestatie voor fase 4 stonden mensen al voor de start voor de deur."

GASLOOS De architectonisch opvallende woontoren trekt veel belangstelling van mensen die een woning elders verkopen en graag dicht bij het centrum van Amersfoort willen wonen. Dat de appartementen gasloos zijn met een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming is een groot voordeel. Op het dak liggen zonnepanelen.

,,Veel mensen zien in hun bestaande woning toch een beetje op tegen de verbouwing en de kosten voor het aanpassen aan de nieuwe eisen. De overheid heeft de ambitie om in de komende jaren alle woningen van het gas af te halen. Dat betekent nogal wat voor huiseigenaren. Het brengt veel onzekerheid met zich mee en het is nog niet duidelijk hoe de kosten daarvoor moeten worden gefinancierd. Dat blijkt een reden voor mensen om hun bestaande woning te verkopen nu de woningmarkt gunstig is. Ze gaan liever naar een comfortabel appartement dat nu al aan alle eisen voldoet. Bovendien is het van alle gemakken voorzien. Zo besparen mensen zich een hoop gedoe. En ze trekken volgend jaar in een ruim appartement dat gloednieuw is op een toplocatie", vertelt Ceelen.

BUITENRUIMTES De buitenruimtes van de appartementen liggen op het zuiden en kijken uit over de historische binnenstad. De markt, restaurants, het theater en de zomerse festivals zijn slechts op een paar minuten wandelen bereikbaar. Niet alleen mensen uit Amersfoort maar ook ver daarbuiten tonen interesse en volgen de ontwikkelingen op de voet. Ceelen: ,,Stadskeerkring biedt bij elk appartement een eigen parkeerplaats en alle geneugten van de binnenstad op wandelafstand. Dat is een redelijk unieke optie."

Een ander uniek aspect aan Stadskeerkring zijn de twee enorme penthouses op de bovenste etages. Met een afmeting van 220 vierkante meter en ramen die aan drie zijden die zicht bieden op de binnenstad en ver daarbuiten, kennen de penthouses geen gelijke. De architecten hebben voor deze penthouses een bijzondere oplossing bedacht om te zorgen dat mensen een privé terras hebben. De royale buitenruimte is slechts gedeeltelijk overdekt waardoor bewoners zowel overdekt als onder de blote hemel buiten kunnen zitten. ,,Op de artist impressions die we hebben laten maken, is goed zichtbaar wat een enorme woonruimtes deze penthouses bieden. De buitenruimte draagt bij aan de luxe uitstraling en zorgt voor een unieke locatie om met je gasten te eten of om samen wat te drinken. "

EIGEN PARKEERPLAATS In het lagere woongebouw van fase 3 zijn nog enkele appartementen beschikbaar. De belangstelling voor de bijzondere woontoren van Stadskeerkring (fase 4) is groot. In de toren komen 44 appartementen met een oppervlakte van 105 tot 132 vierkante meter. De penthouses meten een royale 220 vierkante meter.

Elk appartement heeft een eigen parkeerplaats en zowel inpandig als op de begane grond een eigen berging. De industriële architectuur van het gehele gebouw zorgt voor royale entrees, goed afgewerkte trappenhuizen met lift en een bijzondere uitstraling. De appartementen zijn natuurlijk helemaal compleet met diverse keuzes op het gebied van keuken, sanitair en afwerking.

De makelaars kunnen precies vertellen welke appartementen nog beschikbaar zijn. Neem contact op met Govaert Makelaardij (033 4630444) of Woonvast Makelaars (033 4221010) of kijk voor de brochure en meer informatie op www.stadskeerkring.nl.

Bron video: Stadskeerkring Amersfoort