Stoere gerechten bij De Vier Broers

Advertorial

AMERSFOORT De website van De Vier Broers - Beer & Grill nodigt al uit om van een verrukkelijk gastronomisch avondje te genieten: 'Wij serveren stoere gerechten op houten planken, grillspecialiteiten van de big green egg, plancha of de houtskoolgrill en dry-aged meat. Bij elk gerecht serveren wij een passend speciaalbier of wijn. Kom langs voor onze specialiteiten tomahawk of dry-aged entrecote of geniet van een heerlijk Amersfoorts biertje.'

Deze uitspanning is gevestigd in de historische binnenstad. Achter de middeleeuwse façade van het pand waar De Vier Broers - Beer & Grill in is gevestigd, ligt bijna een halve eeuw horecageschiedenis verscholen. Het is allemaal begonnen als eerste bistro van Nederland. Vele bekende en onbekende Nederlanders ontdekten hier de keuken van 'In Den Vollen Pot'. Sinds 2009 is het restaurant in handen van de gebroeders Kan. Wat Kan kan kan Kan alleen is een veelgehoord cliché maar het geeft wel aan dat deze vier broers in al die jaren vergroeid zijn met het familiebedrijf en de horecabranche.

In 2015 heeft dit restaurant een metamorfose ondergaan en is sinds mei 2015 geopend onder de naam De Vier Broers - Beer & Grill. In dit sfeervolle restaurant of in de zomer op het zonnige terras aan de voet van Onze Lieve Vrouwetoren, kan de gast in een groot of klein gezelschap genieten van een heerlijke lunch, borrel of diner. „Die mogelijkheid bestaat ook in onze middeleeuwse binnentuin", vult Kiona van den Brom aan. Zij is dagelijks verantwoordelijk voor onder meer sales/marketing, personeel en organisatie plus het uitdragen van de public relations.

„De sfeer is laagdrempelig en informeel, ondergedompeld in een gezellige huiskamersfeer. We hebben in totaal 72 couverts waarvan een deel in onze prachtige open binnenplaats. We zijn een ontmoetingspunt voor stadsgenoten en gasten uit alle windstreken. Een heerlijke ambiance dus die onthaast. We nodigen onze gasten uit om aan te schuiven voor een eenvoudige hap in de middag met een verse soep, gezonde broodjes of hartige uitsmijter en tosti. 's Avonds bestaat de dagelijks wisselende kaart, naast voor- en nagerechten, uit voedzame en eerlijke hoofdgerechten met onder meer vis, vlees of vegetarisch. Less is more. Bovendien is de wijnkaart verrassend. We hebben zelfs een aantal Amersfoortse biermerken in het vat. Daarnaast hebben we voor grote groepen op de verdieping een aparte bovenzaal. Met een eigen bar en sanitaire voorziening is dit een zeer aantrekkelijke plek voor bijvoorbeeld een besloten diner, borrel of feest. Bovendien zijn we dankzij de combinatie met een/ bovenzaal en het restaurant the place to be voor vergaderingen en workshops. Elke dag van de week. Zal ik alvast een wijntje inschenken en een borrelgarnituurtje verzorgen?"

De Vier Broers - Beer & Grill. Gastvrijheid pur sang.

a [De Vier Broers - Beer & GrillLieve Vrouwekerkhof 8-103811 BS Amersfoorttel. 033 - 4632329www.devierbroers.nlinfo@devierbroers.nl