• Tandprotheticus Irena Sabic en collega Fikret Miskic

    Jolanda Woltjer

Tandprothetische praktijk Irena Sabic

Advertorial

AMERSFOORT Al ruim twaalf jaar werkt Irena Sabic met veel plezier als tandprotheticus. ,,Iedere maandag ben ik blij dat ik weer mag werken", zegt ze opgewekt. Patiënten kunnen bij Sabic terecht voor een nieuwe gebitsprothese, een implantaat gedragen prothese (klik gebit) en het laten uitvoeren van reparaties of aanpassingen van een bestaande prothese. ,,Het is een dankbaar beroep."

Pijn in de mond of andere gebit gerelateerde klachten, hebben een weerslag op het algemene gevoel van welbevinden. ,,Ik probeer de wensen van mijn patiënten, inmiddels al zo'n vijf duizend, zo goed mogelijk te vervullen," zegt Sabic. ,,We proberen alle wensen waar te maken, maar zijn ook realistisch." Dat beaamt haar collega Fikret Miskic. ,,Irena is heel duidelijk en eerlijk, mensen waarderen dit enorm aan haar. Soms komt ze misschien wat streng over maar iedereen is zo dankbaar en blij met haar oordeel en het eindresultaat. Er gaat hier niemand de deur uit met vragen. Irena zorgt voor anderen zoals ze zelf ook behandeld wil worden, dat wordt erg gewaardeerd."

 Sabic neemt ruim de tijd voor haar patiënten. ,,Ik praat met mensen en probeer te achterhalen wat het probleem is. Door goed te luisteren kan ik werken aan een oplossing. Heel af en toe komt het voor dat ik niets kan doen of dat ik iemand eerst moet doorverwijzen. We werken nauw samen met implantologen, kaakchirurgen en tandartsen en niemand gaat hier de deur uit zonder te weten waar hij of zij aan toe is.''

,,Wat ik belangrijk vind is dat het zowel praktisch als esthetisch klopt", legt Irena uit. ,,Een gebit of prothese moet natuurlijk goed zitten en je moet er alles mee kunnen doen. Daarnaast wil je ook dat het er mooi uitziet, natuurlijk is dat net zo belangrijk. Op dat gebied is er veel mogelijk. Een gebit hoeft niet altijd helemaal recht te zijn, het oogt bijvoorbeeld natuurlijker wanneer er een tandje iets scheef staat. Persoonlijke voorkeuren respecteer ik uiteraard, zoals de keuze voor hele witte tanden. Wat ik kan doen is vanuit mijn ervaring een advies geven. Een hagelwit gebit is niet altijd mooi, het moet ook passen bij je gelaatskleur. Naast het vervaardigen en aanmeten van totale kunstgebitten kunnen we ook een diamantje plaatsen of een gouden tand. Voor oudere patiënten die in een verzorgingshuis wonen, is het handig om in het gebit de naam van de eigenaar te graveren voor het geval het kwijtraakt. Alles wat we maken doen we in eigen beheer. Ik volg alles tot in de details want ik weet precies hoe de patiënt het wil, en zo gebeurt het ook," zegt de Amersfoortse vastbesloten.

 

[Tandprotetische praktijk Irena Sabic

Chromiumweg 101; Tel 033 46 345 76

info@kunstgebitamersfoort.nl

www.kunstgebitamersfoort.nl