• Ilvy Njiokiktjien

Taxi Boute grootste in Amersfoort na overname van Bestax

AMERSFOORT De taxiritten in Amersfoort worden sinds Noot uit Ede het bedrijf Bestax heeft overgenomen, vrijwel allemaal gereden door Taxi Boute uit Amersfoort. Dat zegt trotse eigenaar Willem-Jan Boute. „Het voelt raar om nu de grootste in Amersfoort te zijn. Het is even puinruimen, maar het gaat goed."

Jeroen van der Veer

Nadat taxibedrijf Bestax failliet was verklaard, maakte personenvervoerder Noot uit Ede bekend het bedrijf over te zullen nemen. Noot heeft vervolgens de samenwerking gezocht met Boute. „En daardoor rijden wij nu hun particuliere en zakelijke ritten, maar ook de ritjes naar Schiphol", aldus Willem-Jan Boute. „Wij hebben als het ware de telefooncentrale overgenomen. Alles komt bij ons binnen."

ROMMEL Dit heeft ervoor gezorgd dat er nieuwe taxi's aangeschaft moesten worden en ook een rolstoelbus is nu in het bezit van Boute. „Alles voor de klant", aldus Boute. „We zijn nu vooral bezig met de rommel op te ruimen, al merkt de klant daar weinig van. Alles verloopt soepel."

DRUK Willem-Jan Boute geeft aan dat het bedrijf ook taxichauffeurs van Bestax heeft overgenomen. „Het is vanaf het eerste moment enorm druk, maar wij kunnen dat aan. Er zijn meer chauffeurs, meer taxi's en wij moeten nu een stapje harder zetten. Dat is niet erg, maar nog wel onwennig. Opeens ben je de grootste."