• Flint

Theater Flint komt met een eigen biertje

AMERSFOORT In samenwerking met Het Lokaal en bierbrouwer Eric's Beercraft heeft theater Flint een eigen biertje ontwikkeld: 'Plankenkoorts'. 'Plankenkoorts' is een donkerblonde tripel en is ter gelegenheid van veertig jaar Flint door het eigen personeel van het Amersfoortse theater gebrouwen.

Ontwikkelen, brouwen, bottelen - bij alle fases van het bierbrouwproces zijn medewerkers van Flint zelf betrokken geweest. Natuurlijk werden de theatermedewerkers begeleid door bierbrouwer Eric's Beercraft, die het personeel de fijne kneepjes van het bierbrouwen bij heeft gebracht, waardoor er een hoppig biertje met een hint van sinaasappel en een vleugje karamel is ontstaan. Er is door het jubileumseizoen van Flint heen een beperkte oplage van 'Plankenkoorts' beschikbaar in het theater en restaurant TREK. Elk ambachtelijk biertje is door personeel van Flint zelf gebrouwen waardoor het een écht karakteristiek Flint biertje is geworden. Hierbij was personeel van alle verschillende afdelingen van Flint betrokken.

'Plankenkoorts' is ontwikkeld ter gelegenheid van het veertigjarige jubileum van het Amersfoortse theater en is vanaf het jubileumfeest op 9 september beschikbaar in het theater. De naam van het bier verwijst natuurlijk naar de bekende theaterterm voor podiumvrees, maar verwijst ook naar het jubileum. Koorts heb je immers bij veertig graden en het personeel van Flint leidt tijdens dit jubileumseizoen daarom aan gezonde "plankenkoorts".

Naast dat het bier los te bestellen is in het theater hebben de koks van Flint ook een speciaal gerecht ontwikkeld waar het bier in is verwerkt: de #Flint40 stoofschotel. Deze bestaat uit rundvlees gestoofd in het eigen gebrouwen bier.