• Applied Medical

Uitbreiding Applied Medical levert honderd banen op

AMERSFOORT Applied Medical, een internationaal bedrijf in medische hulpmiddelen, heeft bij het hoofdkantoor in Amersfoort een productie- en onderzoeksfaciliteit van 20.000 vierkante meter geopend. Daarmee kan het Europese deel van het bedrijf de medische hulpmiddelen intern ontwerpen, ontwikkelen, produceren en distribueren naar klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De uitbreiding levert naar verwachting meer dan honderd nieuwe banen op.

,,Er is ons alles aan gelegen om onze klanten kwalitatief hoogwaardige producten te leveren die leiden tot het verbeteren van de patiëntenzorg en het verminderen van de totale zorgkosten", zegt Robert van der Meer, directeur van Applied Medical Europe. ,,Dankzij ons bedrijfsmodel hebben we direct invloed op het productieproces, waardoor we onze kosten kunnen beheersen en ervoor kunnen zorgen dat onze producten altijd van de hoogste kwaliteit zijn."

Sinds de oprichting is Applied Medical toegewijd aan het maken van de eigen producten in haar productiefaciliteit van inmiddels 90.000m2 in Zuid-Californië. Het Europese hoofdkantoor is in 2006 opgericht en is nu uitgebreid met een eigen productiefaciliteit, waaronder spuitgieten, automatisch assembleren, verpakken en etiketteren.

GROEPLANNEN Met de komst van de nieuwe productiefaciliteit verwacht Applied Medical het personeelsbestand in Amersfoort uit te breiden met meer dan honderd teamleden in de komende twaalf maanden. Het bedrijf is inmiddels begonnen met het aannemen van nieuwe teamleden in de productie en techniek, en is actief aan het werven voor productie- en onderhoudsmedewerkers en procesingenieurs. Daarnaast is Applied Medical nog op zoek naar teamleden in vele andere werkgebieden.

,,Amersfoort is een geweldige stad met een diverse en hoogopgeleide populatie. We kijken ernaar uit om ons team te versterken en een blijvend en positief verschil te maken in Amersfoort en in alle landen waar we actief zijn", vervolgt Van der Meer.

De teamleden van Applied Medical en genodigden uit de gemeenschap hebben woensdag de opening van de nieuwe faciliteit gevierd. Tijdens dit evenement hebben de gastsprekers Lucas Bolsius (burgemeester van Amersfoort), Willibrord van Beek (commissaris van de Koning van Utrecht) en Said Hilal (CEO van Applied Medical) gesproken over het belang van de nieuwe productiefaciliteit voor de lokale gemeenschap en de klanten van Applied Medical.