• Bianca van der Linden-Snel

Uitgebreide collectie bij Ferron Optiek

Advertorial

NIEUWLAND Reinier Ferron van Ferron Optiek neemt uitgebreid de tijd voor de klant. ,,Iedereen heeft andere kijkklachten. Het is belangrijk om te weten wat voor werk iemand doet en wat hij of zij doet in zijn vrije tijd. Zit iemand veel op de weg of werkt hij of zij juist voornamelijk achter de computer? Alleen zo kun je iemand het beste kijkadvies geven. Ik breng goed in kaart wat iemand wil zien. Niet iedereen heeft bijvoorbeeld een multifocale bril nodig. Wellicht biedt juist een beeldschermbril uitkomst. Ik neem alle opties met de klant door en we bekijken het zicht vanuit verschillende hoeken. Geïndividualiseerd advies is zo belangrijk. Ik neem daar uitgebreid de tijd voor", aldus Ferron.

Ferron Optiek heeft de grootste collectie kinderbrillen van Amersfoort. Flexibele kinderbrillen die wel tegen een stootje kunnen. ' Bokitoproof' brillen zoals Ferron ze benoemt. ,,Het merk Swing is hier een goed voorbeeld van. Dit montuur is gemaakt van zeer flexibel materiaal. Materiaal dat zijn oorsprong heeft uit de chirurgie en daardoor antiallergisch is. Bovendien is het montuur zo sterk dat het knap is als iemand het kapot krijgt. Kinderen spelen en moeten dat kunnen blijven doen.

De winkel heeft een mooie brillencollectie voor volwassenen, van klassiek tot hip en trendy, leesbrillen maar ook zachte lenzen. De glazen zijn ontspiegeld en gehard. Als ervaren gediplomeerd opticien doe ik zelf gratis de oogmetingen. Uiteraard ben ik op de hoogte van de vergoedingen van de zorgverzekeraars", zegt Ferron.

NACHTBRILLEN

,,Het merk Hoya heeft speciale Enroute glazen. Deze nachtbrillen hebben glazen met een speciaal filter. Dit filter verbetert het contrast en de kleurwaarneming en zorgt voor minder schittering. Ik krijg er zoveel positieve reacties op. Het is een hele functionele bril. Het is belangrijk dat je goed ziet, beter zien betekent immers ook veiliger rijden", aldus Ferron.

COMPUTERBRILLEN

Ferron vervolgt: ,,Het leven is heel dynamisch. We zitten steeds meer achter de computer, iPad en de telefoon. Wist je dat je vier bowlingballen op je nek draagt als je met een verkeerde houding voor je computerscherm zit? Een leesbril functioneert niet op het beeldscherm. Daarvoor is de beeldschermbril. De waarde van deze bril wordt nog weleens onderschat. Mensen zijn geneigd naar voren te buigen omdat ze de letters niet goed kunnen lezen waardoor nek- of rugklachten ontstaan. Werkgevers anticiperen hier ook steeds meer op en zijn zich steeds meer bewust van de risico's van een slechte werkhouding. Naast een aangepaste werkplek financieren steeds meer werkgevers voor een deel de beeldschermbril in het kader van goed werkgeverschap."

a [Ferron OptiekZonnewijzer 8-103824 EE Amersfoort033-2853463www.ferronoptiek.nlinfo@ferronoptiek.nl