• ,,Kwaliteit ontstaat door begeleiding vanuit het hart,"aldus Linda van Alfen

    Jolanda Woltjer

Uitvaart vanuit het hart

Advertorial

AMERSFOORT Linda van Alfen is een nieuwkomer in de uitvaartbegeleiding binnen Amersfoort. Dit voorjaar besloot ze voor zichzelf te starten onder haar eigen naam. Deze keuze heeft ze heel bewust gemaakt. Juist door voor zichzelf te beginnen kan ze bieden waar haar passie ligt, begeleiding vanuit het hart.

KWALITEIT In 2015 kwam de ommekeer. Na twintig jaar werkzaam te zijn geweest in de sales en marketing koos Van Alfen ervoor om de opleiding uitvaartbegeleiding te volgen. ,,Het was de omslag vanuit het hoofd naar het hart", zegt Van Alfen. ,,Door te werken vanuit het hart en met maximale dienstbaarheid, wil ik de uitvaart wereld een heel klein stukje mooier maken." Haar opleiding behoort tot de kwalitatief beste van Nederland, Meander uitvaartopleidingen in Zwolle, waar ze onderricht werd door Marjon Klaassen. Tijd en aandacht waren belangrijke pijlers tijdens de opleiding. ,,Door echt de tijd te nemen voor een uitvaart en alles door omheen kan je zorgvuldige keuzes maken, het hoeft echt niet allemaal snel s nel besloten te worden. Er staan na een overlijden tot de uitvaart wettelijk gezien zes dagen waarin je heel afgewogen beslissingen kunt nemen", legt ze uit. Van Alfen wil maximale dienstbaar zijn voor de families en nabestaanden. Zo is ze 24 uur per dag bereikbaar. ,,Dit is wie ik ben en wat ik wil betekenen voor mensen. Door op deze manier te werken kan ik alle tijd nemen voor vragen en organisatie die ervoor nodig is.

DETAIL Dat ze oog heeft voor detail verraden haar website en visite kaartje al. ,,Ik vind dat heel belangrijk", benadrukt ze. Wanneer je tijdens een uitvaart juist de karakteristieken van iemands leven verwerkt geeft dat een uitvaart een persoonlijk karakter. Het is heel herkenbaar en dus heel belangrijk voor de verwerking. Ik vind het mooi wanneer het leven van iemand als een rode draad doorloopt in het afscheid."

ADVIES Steeds meer mensen kiezen voor een persoonlijk afscheid. Dat wil zeggen dat er wordt afgeweken van de standaard uitvaart. ,,Er is van alles mogelijk, mensen moeten er alleen wel attent op gemaakt worden. Door goed te luisteren kan ik ideeën aandragen en adviseren over die mogelijkheden. Ik wil graag laten zien dat het op een andere manier kan. Zo is er de mogelijkheid om de kist gezamenlijk te beschilderen of de uitvaart te laten verlopen op een andere plek dan de aula van het uitvaartcentrum. De familie heeft een gezamenlijk doel, een mooi en waardig afscheid. Geen uitvaart is hetzelfde en ik wil ze daar graag bij ondersteunen", zegt Linda.

VERZEKERING ,,Veel mensen denken dat ze moeten kiezen voor een uitvaartonderneming die de verzekeringsmaatschappij aanwijst, dat is onjuist. Met vrijwel iedere uitvaartverzekering kunnen mensen bij mij terecht. Kiezen voor een kleine uitvaartonderneming is ook niet per definitie duurder. Vaak zit het hem niet in geld maar in goede ideeën, daar neem ik de tijd en rust voor." Op zaterdag 26 november is Linda van Alfen een van de deelnemers op de uitvaartbeurs in Leerhotel Het Klooster.

Linda van Alfen

Assoer 5, 3823 KN Amersfoort

Tel: 06 55898089; www.lindavanalfen.nl; info@lindavanalfen.nl