• Bianca van der Linden-Snel

Van Beest geopend in Hoogland

Advertorial

In de drukke decembermaand van 2017 heeft Van Beest alles op alles gezet om de negende vestiging op het Kraailandhof in Hoogland op 14 december 2017 te kunnen openen. De Hooglanders zijn erg blij met de mooie bloemenzaak, op de locatie waar voorheen La Fleuriste zat. Klanten werden nog enthousiaster naarmate duidelijk werd dat het ging om een Van Beest vestiging. Van Beest heeft immers in Amersfoort en omgeving al een goede reputatie opgebouwd.

Van Beest bloemen en planten heeft zijn goede naam vooral te danken aan de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. ,,Wij werken met een eigen inkooporganisatie. Wij hebben daardoor alles van A tot Z in eigen hand. De bloemen die in de ochtend worden ingekocht op de veiling in Aalsmeer worden met onze eigen vrachtauto gehaald en staan de volgende dag in onze winkels. We kopen groots in, er is geen tussenhandel en dat heeft zijn gunstige uitwerking op de prijs. We staan bekend als een zeer betaalbare bloemist. Wij prijzen alles inclusief. Dat levert nog weleens leuke verrassingen voor klanten op. Ze zijn weleens verbaasd als blijkt dat de prijs daadwerkelijk inclusief het vaasje is. Door onze eigen inkoop zijn de bloemen altijd dagelijks vers en kunnen wij gerust een 'zeven dagen vaas garantie' op de bloemen geven. Doordat wij zelf de inkoop in eigen beheer hebben kunnen wij ook snel schakelen. Dat heeft als voordeel dat wij bijna nooit 'nee' hoeven te verkopen" dat zegt Alice van Beest, die samen met haar broer Barry van Beest de eigenaar is van Van Beest bloemen en planten. 

WEBSHOP De openingstijden van alle vestigingen zijn vrij uniek. Van maandag tot en met zaterdag zijn de vestigingen open van 8.00 uur tot 18.00 uur. In Vathorst is de vestiging zelfs tot 19.00 uur open. Op zondag zijn de vestigingen Vathorst, Emiclaer, Nieuwland en Hoogland van 10.00 uur tot 17.00 geopend. Van Beest sluit niet uit dat in de toekomst alle vestigingen op zondag open zullen gaan. ,,De wensen van klanten veranderen en dus veranderen wij mee. Alle vestigingen liggen op goed bereikbare locaties. Lukt het toch niet om binnen de ruime openingstijden naar één van de vestigingen te komen, dan kunnen klanten altijd gebruik maken van de webshop waar je 24 uur per dag bestellingen kunt plaatsen. Bestellingen die voor 14.00 uur geplaatst zijn, worden dezelfde dag nog bezorgd. Bestellen op de website en afhalen in één van de vestigingen behoort ook tot de mogelijkheden", zegt Van Beest. 

TRENDS ,,Wij spelen in op de wensen van de klant", zegt Margreeth van Veldhuijzen, eindverantwoordelijke over de Van Beest filialen in Amersfoort Noord en Hoogland. ,,Er is een groeiende vraag naar losse bloemen. Onze inkopers zijn in Aalsmeer altijd op zoek naar mooie handel. Wij hebben dagelijks een groot assortiment met aparte, kleurrijke losse bloemen staan. Wil je een hip plukboeket of ben je op zoek naar een paar trendy bloemen voor in een flesvaas? Bij ons slaag je gegarandeerd!''

ASSORTIMENT Uiteraard is er ook een grote variatie in traditionele boeketten. Van een klein gelukstoefje tot een uitbundig verjaardagboeket, voor elke prijs kan je bij Van Beest terecht. Iedere dag worden er fleurige creaties gemaakt die al kant en klaar in een vaas staan. Alle van Beest winkels kenmerken zich door het grote aanbod van binnen- en buitenplanten. Maar ook vazen, potten en manden zijn uit voorraad leverbaar. Ieder seizoen weer in de nieuwste trendkleuren. Ook voor leuke cadeauartikelen kun je bij Van Beest terecht. En mocht je toch geen keuze kunnen maken dan hebben zij de eigen Van Beest cadeaubon die bij alle filialen in te leveren is.

Van Veldhuijzen vervolgt: ,,In de winkels staan enthousiaste en gepassioneerde medewerkers, die met hun creativiteit de mooiste boeketten samenstellen. We streven ernaar dat iedere klant met een glimlach de winkel uitloopt. Dat kan een glimlach zijn vanwege de lage prijs. Het kan ook een glimlach zijn omdat we meedachten met de klant en daardoor een uniek 'wauw' boeket samenstelden. Maar de glimlach van de klant die prettig geholpen is, is misschien wel de mooiste." 

Van Beest bloemen en plantenGevestigd in winkelcentrum Kraailandhof, Schothorst, Vathorst, Emiclaer en De Nieuwe Hofwww.vanbeestbloemen.nlinfo@vanbeestbloemen.nl