• ,,Ook op de website willen we net iets meer in huis hebben dan anderen - , zegt Wilco van de Hoef.

    Arjan Klaver

Van huismerk tot exclusief

Advertorial

HOOGLAND Slijterij De Kolkrijst bedient vanaf 1989 een groot verzorgingsgebied. Bovendien is dit familiebedrijf aangesloten bij úw topSlijter, een samenwerkingsverband van zo'n tachtig zelfstandige detaillisten in Nederland. De franchisenemers zijn lokale slijters die graag een stapje meer zetten voor hun klanten. „De klant staat bij ons centraal en wij doen ons uiterste best om iedereen van zijn of haar favoriete drankje te voorzien."

Arjan Klaver

Dit zegt Wilco van de Hoef. Hij is mede-eigenaar van De Kolkrijst in Hoogland. Feitelijk kwam de winkel al in 1827 in handen van zijn familie. Samen met zijn vader Theo is hij dagelijks het gezicht van de slijterij. Wilco wordt in de dagelijkse werkzaamheden geassisteerd door zijn vrouw Yvonne en moeder Elly.

MET ZORG GEKOZEN Naast de bekende nationale en internationale merken vindt de consument een groot aantal huismerken en exclusieve merken. Stuk voor stuk producten die met zorg gekozen zijn en een hoge kwaliteit bieden voor een redelijke prijs. „Zo hebben we een groot assortiment wijnen, afkomstig uit alle windstreken", aldus Van de Hoef . „We zoeken voortdurend naar bijzondere wijnen en karakteristieke smaken. Of de klant nu een rood of wit wijntje zoekt voor bij een diner, gezellig met vrienden of gewoon op de bank, wij geven altijd bijpassend advies." Voor feesten, partijen of een buurtbarbecue kan de klant niet om Slijterij De Kolkrijst heen. „Dit is ook het adres voor speciale cadeaus ", zegt Yvonne die benadrukt dat de lokale betrokkenheid hun slijterij zo bijzonder maakt. „Wat te denken van de Hooglands Zandkruuersbitter of Zandkruuerslikeuren, in een koffie- of babbelaarslikeur. We hebben ook Hooglands Kolkwater. Dit is een rumlikeur die puur gedronken kan worden, maar een scheutje in de koffie is even smaakvol. Het zit in een mooie blauwe kruik, erg leuk om cadeau te doen."

BIER ,,Daarnaast hebben we verschillende soorten bier afkomstig van lokale, regionale en landelijke brouwerijen. Elke week komt er weer een bijzonder biertje bij. Klanten vragen vaak aan ons of we ook een leuk bierpakket kunnen samenstellen. Daar zit altijd een biertje bij uit Amersfoort." Voorts heeft Slijterij De Kolkrijst een mooi assortiment met jenever op haar schappen. Maar ook de liefhebber van whisky komt hier geheel aan zijn of haar trekken. „We hebben een uitgebreide collectie uit Schotland, Amerika en Ierland", haakt haar man aan. „Maar we hebben ook dranken voor elk moment en elke gelegenheid: van aperitief tot digestief en van verfrissend zonder alcohol tot verkwikkend en dorstlessend. Bovendien zijn we binnenkort actief op de elektronische snelweg met een gebruiksvriendelijke webwinkel. Via Facebook of een banner in de winkel zullen we de start kenbaar maken. Ook op de website willen we net iets meer in huis hebben dan andere slijterijen."

a        [Slijterij De Kolkrijst, Zevenhuizerstraat 151, 3828 PT Hoogland, 033 - 4553000, www.slijterijdekolkrijst.nl, info@slijterijdekolkrijst.nl