• Eigenaar John Verheuvel in zijn zaak aan de Lavendelstraat 8 in Amersfoort.

    Foto Rinus van Denderen

Verheuvel's Autobeklederij viert jubileum

AMERSFOORT Verheuvel's Autobeklederij, een echte familiezaak in hartje Amersfoort, viert dit jaar haar negentig jarig bestaan (met ingang van 1 januari 2018). Met de 48-jarige eigenaar John Verheuvel blik ik terug in negentig 'bewogen' jaren, waarin paard en wagen plaats maakten voor automobielen en het bedrijf zich ontwikkelde als een specialist op onder andere het gebied van autobekleding, meubelstoffering en zeil-en tent reparaties. Verheuvel: ,,Het waarborgen van negentig jaar kwaliteit staat ook de komende tien jaar centraal, waarbij we ons als bedrijf nog meer zullen gaan richten op de particuliere sector."

Huub van Aerssen

 

De heer A.W. Helmerhorst stond in 1928 aan de basis van Verheuvel's Autobeklederij. Helmerhost startte het bedrijf als zadelmakerij in de Krommestraat in Amersfoort. In 1941 kwam Antoon Verheuvel (grootvader van John) er bij als koffermaker en in die tijd ook al als autobekleder. Beide heren besloten als vennoten verder te gaan. 

Na het overlijden van de heer Helmerhorst (1957) kwam Jan Verheuvel (vader van John) in de zaak, waarna geleidelijk aan de nadruk werd gelegd op de autobeklederij en de verkoop van artikelen zoals diverse fournituren, leder, touw, lijm etcetera. Daarnaast was er een duidelijke ontwikkeling in de meubelstoffering en zeil-en tentreparaties.

Na het overlijden van grootvader Antoon (1980) kwam in 1986 John in de zaak en werd vanwege ruimtegebrek besloten om in 1992 te verhuizen naar de Lavendelstraat eveneens in hartje Amersfoort. 

 

ONTWIKKELING John Verheuvel: ,,In de loop der jaren kregen we bedrijven waaronder Dierenpark Amersfoort, Pon Campercentrum en Pon ASCA in onze werkportefeuille. In de particuliere sector is onder andere het bekleden van meubels en boot-en caravankussens een stabiele factor. Aardig om te vermelden is dat we in het verleden werkzaamheden voor het Koninklijk Huis hebben verricht en een auto (Cadillic) hebben bekleed die te zien was in een Hollywood film. 

 

FEESTELIJKHEDEN Op dinsdag 16 januari zal het jubileum op feestelijke wijze worden ingeluid: ,,Op die dag heten we klanten welkom met koffie en wat lekkers. Daarbij vieren we niet alleen dit jubileum, maar heeft ook de zaak een metamorfose ondergaan. Iedereen in natuurlijk van harte welkom, waarbij de eerste tweehonderd klanten ook  nog eens een leuk aandenken ontvangen. Daarnaast zullen in de loop van dit jubileumjaar een aantal leuke aanbiedingen de revue passeren. Houdt in dat kader dus dit jaar de Stad Amersfoort goed in de gaten", aldus een enthousiaste John Verheuvel. 

 

SLOTAKKOORD ,,Ik hoop de honderd jaar vol te kunnen maken met de zaak. Daar er geen 'troonopvolging' is, lijkt het tijdperk Verheuvel tegen die tijd voorbij. Een tijdperk dat decennia geleden door mijn grootvader en vader vorm is gegeven en waarvan ik momenteel de trotse eigenaar mag zijn."