Verrijking Amersfoortse menukaart

Japans restaurant Koi Sushi en Grill wil onbetwist de beste zijn. Ook in Amersfoort. Het eten is vers, de snelle bediening is vriendelijk, de zichtlocatie op de hoek van de Stadsring en de Utrechtseweg is uniek en er is voldoende parkeergelegenheid. „We hebben een all-u-can-eat formule voor gasten die veel variatie willen tegen een schappelijke prijs."

Dit zegt eigenaar en gastheer Michael Chen die niet eens zo lang geleden de menukaart van Amersfoort heeft verrijkt met restaurant Koi Sushi en Grill. „In navolging van Tilburg en Arnhem, willen we ook in deze stad onze succesformule etaleren", aldus Chen. Hij bekent dat na een zoektocht naar een geschikte locatie het voormalige kantoor van de SNS-bank als beste uit de bus kwam. „Dankzij de bereidwilligheid van de gemeente en de energie van DTZ Zadelhoff  kan ik zeggen dat we trots zijn dat we na een verbouwtijd van bijna een jaar, een derde vestiging hebben kunnen openen." De aankleding is strak en trendy. Vijf tonnen, die vroeger werden gebruikt voor het rijpingsproces van het Japanse seishu, zoals sake dat gemaakt is van rijst officieel wordt aangeduid, doorsnijden de ruimte die bijna 1.000 vierkante meter (bvo) meet. „We hebben de keuken ondergebracht in de ruimte dat voorheen als bankkluis werd gebruikt", legt Chen uit. „Kijk, omdat we onderscheidend willen zijn van soortgelijke restaurants, hoeft de gast bij ons niet elke keer van tafel af om zijn bestelling bij het buffet uit te zoeken. De gasten kunnen gewoon aan tafel bestellen via een bestelformulier zodat het geloop naar het buffet geen hinderlijke onderbreking meer is tijdens het samenzijn en het gebruik van de maaltijd. Daarom hebben we geïnvesteerd in een logistiek proces. Om 250 couverts te kunnen bedienen, hebben we 14 koks in de keuken. Koks die de maaltijden stuk voor stuk vers bereiden. Als straks alles klaar is, kunnen we hier zo'n 300 gasten ontvangen."

Het eten is voortreffelijk. De gast kan kiezen uit 129 verschillende Japanse hapjes onderverdeeld in sushi, grill, desserts en zogenoemde side orders, als het exclusieve Maguro Tataki en Chukawakame dat de papillen heerlijk prikkelt. „Voor de lunch beperken we ons tot 55 gerechten", weet Chen. „Dankzij de all-u-can-eat formule kan de gast onbeperkt eten tegen een vastgestelde prijs. Dat geldt uiteraard niet voor alle drankjes, zoals de originele Japanse biertjes als Asahi, Kirin of de zoete pruimenwijn die populair zijn bij de vrouwelijke gasten. Uiterraad hebben we ook Franse wijnen, zoals de Chardonnee Pellehaut die pasgeleden is onderscheiden. Daarnaast hebben we drie aparte VIP-ruimten ingericht voor groepen of zakelijke gezelschappen. Kortom, ik heet iedereen van harte welkom."

 

Koi Sushi en Grill

Utrechtseweg 1K

3811 NA Amersfoort

033 4669625

www.sushi-koi.nl

amersfoort@sushi-koi.nl