• ,,Alles is eruit gegaan, het was echt tijd voor vernieuwing - , zegt Richard van Norden trots.

Vertrouwde kwaliteit in nieuw jasje

Advertorial

AMERSFOORT Richard en Ria van Norden, de eigenaren van Keurslager Richard van Norden in winkelcentrum Emiclaer, vonden het de hoogste tijd voor verandering. Na twintig jaar werd de winkel van de vleesspecialist compleet vernieuwd. De heropening, op 12 oktober, wordt gevierd met spectaculaire aanbiedingen waarbij de inmiddels beroemde grilworst een prominente rol speelt.

Bianca van der Linden-Snel

Vol trots kijkt Richard van Norden om zich heen. ,,Het is fantastisch mooi geworden. Alles is eruit gegaan, het was echt tijd voor vernieuwing. Het werkgedeelte was te klein geworden. Met de nieuwe indeling en apparatuur kunnen we nog efficiënter werken. Onze gloednieuwe apparatuur is energiezuiniger. En we zijn overgegaan op ledverlichting. Ja, ook wij zijn bewust bezig met het milieu."

KWALITEIT ,,Als keurslager staan we bekend om de kwaliteit van ons vlees. Door deze verbouwing kunnen wij de kwaliteit in de toekomst blijven waarborgen. Wij verkopen uitsluitend puur natuur scharrelvlees. In dit vlees zitten geen antibiotica of groeistimulatoren, dat proef je. Mensen kopen tegenwoordig bewuster en kiezen steeds meer voor echt kwaliteitsvlees. Het dierenwelzijn wordt belangrijker. Ik vind dat een goede ontwikkeling. Echt eerlijk en lekker kwaliteitsvlees, daar staan wij als keurslager al jaren voor. Het assortiment verandert na de verbouwing niet. Vanaf nu presenteren wij dit echter vanuit een ander, nog mooier, jasje. Ik ben erg trots op het resultaat. "

BROODJES ,,Het leven wordt steeds hectischer, we zijn tegenwoordig altijd druk. Naast de vlees-, gourmet- en barbecueschotels specialiseren wij ons, om die reden, meer in maaltijden. Onze lunchkaart met verse broodjes wordt steeds uitgebreider. Mensen weten ons inmiddels te vinden voor een broodje met warme beenham, carpaccio, filet americain, broodje hamburger of gezond. Maar ook voor een broodje met gebakken ei of het bekende broodje bal.''

VERS ,,De broodjes worden direct vers door ons gemaakt. Ze hebben dus een versheidsgarantie en zijn bovendien zeer betaalbaar. De broodjes kun je via de site bestellen en zelfs laten bezorgen. Bezorgkosten? Nee, daar doen wij niet aan. De broodjes worden gewoon gratis door ons bezorgd. Wij zorgen voor dat beetje extra. Onze service, een gezellig praatje, een lach, dat zijn mensen van ons gewend. Dat kun je alleen geven als je van je vak houdt. Het is en blijft namelijk het mooiste vak dat er is", zegt van Norden.

OORKONDE Keurslager Emiclaer heeft onlangs door de onafhankelijke en onaangekondigde jury van de Keurslager opnieuw de gouden oorkonde gekregen voor zijn rookworst. Een kroon op het werk van de vleesmeester.

a        [Keurslager Richard van Norden, Emiclaerhof 242, 3823 ET Amersfoort, 033-4558279, www.keurslagervannorden.nl