• De grote gloednieuwe drukcabine voor zuurstoftherapie.

    Eric Borghs

Vijf jaar aan de Maatweg: open dag van Meander

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum zet zaterdag 22 juni de deuren open voor iedereen die benieuwd is naar de laatste medische ontwikkelingen of een keer een kijkje wil nemen achter de schermen van het ziekenhuis. Tijdens de Open Dag is er voor jong en oud tussen 10.00 en 16.00 uur van alles te zien en te beleven in Meander aan de Maatweg 3.

Eind 2013 verhuisde Meander Medisch Centrum vanuit de locaties Sint Elisabeth en de Lichtenberg naar een nieuw ziekenhuis aan de Maatweg in Amersfoort. In juni 2014 werd het ziekenhuis officieel geopend. Dit jaar viert Meander daarom met verschillende activiteiten het eerste lustrum: vijf jaar aan de Maatweg. De Open Dag is het grootste lustrumevenement dat wordt gevierd.

OPEN DAG Bezoekers kunnen deelnemen aan rondleidingen en lezingen over topzorg nu en in de toekomst, proefjes doen en een Mini Food Festival in de Meander Tuin beleven. Een kleine greep uit het aanbod: een kijkje nemen in een gloednieuwe drukcabine voor zuurstoftherapie, ontdekken hoe bloed wordt onderzocht, een workshop of mini-college volgen over de behandeling van kanker of gezond oud worden en alles te weten komen over het nieuwe en gezonde voedingsconcept voor patiënten. Aan kinderen is ook gedacht: zij kunnen bijvoorbeeld wandelen door een levensgrote dikke darm, een tochtje maken in een mini-auto of zelf een gezond snackje maken.

PLANNEN Om te zorgen dat iedereen voldoende tijd en gelegenheid heeft om deel te nemen aan de activiteiten, kunnen bezoekers zich online aanmelden voor een bepaalde aankomsttijd tussen 10.00 en 15.00 uur. Ter plekke kan iedereen een programma samenstellen dat hem of haar op het lijf geschreven is. Meer (programma)informatie en aanmelding op www.meandermc.nl/opendag.